Győzze le a megfázást természetesen!

Mely illóolajok segítenek? A híres amerikai egyetem tanára megosztja velünk a titkot

Az immáron 30 éve a Kaliforniai Egyetemen tanító Susan Smith Jones szerint egyes természetes illóolajak segíthetnek a megfázás és az influenza tüneteinek, a nehéz légzésnek vagy akár az izomfájdalmaknak az enyhítésében is.

Borsmentaolaj A borsmentaolaj gyógyító hatása évszázadok óta közismert, állítja Smith Jones. Egy edény forró vízbe öntsön egy-két csepp borsmentaolajat, hogy a párát inhalálva kitisztítsa a légutakat, vagy az orrát, ha eldugult.

Eukaliptuszolaj Smith Jones szerint az eukaliptusz lazítja a hörgőket, így kíméli a légzőizmokat.

Kajeputolaj A kajeputfa leveleiből és rügyeiből előállított kajeputolaj sok szempontból hasonló a teafaolajhoz. Ez az illóolaj képes egyszerre megtisztítani és megnyugtatni a légutakat, illetve az orrjáratot.

Boróka illóolaj Megfázás vagy influenza esetén legyengül az immunrendszer, így egyre nehezebb az adott betegség leküzdése, netalántán egy következő megelőzése. A közönséges borókából, tudományos nevén Juniperus communisból előállított illóolaj serkenti az anyagcserét és erősíti az immunrendszert, segítve a vírusok és egyéb kórokozók elleni védekezésben.

Gaultériaolaj Párologtatásával segítheti a hörgőgörcs megszűnését. Kenőcs formájában meleg, kellemes érzést hagy a bőrön.

Szegfűszeg Az olbas olaj azonnal enyhíti a kellemetlen légúti panaszokat. A szegfűszeg még gyorsabbá és látványosabbá teheti a hatást, segíthet a könnyedebb lélegzésben.
 

Az illóolajok sok mindenre használhatók a fentieken kívül is. Készíthet belőlük házilag kozmetikai szereket, otthoni légfrissítőt, téli hangulatjavítót, sőt autóillatosítót is.  

Vote it up
380
Tetszett?Szavazzon rá!