Gyors csirkehúsleves

Egyszerű, mégis színpompás és sűrű leves, amelyet megbolondítunk egy kis sherryvel. Barna magos zsemlével tálalva isteni

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 db piros húsú paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva só és fekete bors 2 db csirkeleveskocka elmorzsolva 9 dl forrásban lévő víz 22 dkg csirkemellfilé 1 cm vastag, rövid csíkokra vágva 2 evőkanál félszáraz sherry 12 dkg mélyhűtött morzsolt csemegekukorica 12 dkg lilás rózsájú brokkoli kis darabokra vágva, vagy tavaszi zöldségek, vékony csíkokra szeletelve 3 evőkanál ollóval apróra vágott metélőhagyma 3 evőkanál apróra vágott friss tárkony

Elkészítés
1. Öntsük a vizet egy nagy lábasba. Tegyük bele a leveskockát, és keverjük, amíg forrni nem kezd. Adjuk hozzá a piros húsú paprikacsíkokat és a morzsolt kukoricát. Forraljuk fel ismét, majd tegyük bele a csíkokra vágott csirkehúst, és állítsuk a hőfokot alacsonyra. Fedjük le, és főzzük 5 percig csendesen.

2. Vegyük le a fedőt, és forraljuk fel ismét a levest. Szórjuk a brokkolit vagy a tavaszi zöldségeket a levesbe, de ne keverjük össze. Hagyjuk, hogy a leves felszínén főjenek fedő nélkül 3-4 percig vagy amíg épp megpuhulnak.

3. Vegyük le a lábast a tűzhelyről. Adjuk hozzá a sherryt, a metélőhagymát, a tárkonyt, és ízesítsük. Azonnal tálaljuk.
 

Tippek
Ha az enyhébb ízeket kedveljük, csökkentsük a tárkony mennyiségét 1 evőkanálra, és használjunk inkább turbolyát.

A zöldségek helyett használjunk kelkáposztát vagy fodros kelt. Vágjuk ki a vastagabb bordákat, mielőtt csíkokra vágnánk.

A csirkemell helyett használhatunk vékony csíkokra vágott, sovány disznóhúst is.

Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, tegyünk bele 8 dkg tojásos cérnametéltet. Tördeljük darabokra, keverjük a levesbe a 2. lépésben, és forraljuk fel, mielőtt a zöldségeket beletennénk.

Vote it up
232
Tetszett?Szavazzon rá!