Hozzávalók 4 személyre
1 db piros húsú paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva • só és fekete bors • 2 db csirkeleveskocka elmorzsolva • 9 dl forrásban lévő víz • 22 dkg csirkemellfilé 1 cm vastag, rövid csíkokra vágva • 2 evőkanál félszáraz sherry • 12 dkg mélyhűtött morzsolt csemegekukorica • 12 dkg lilás rózsájú brokkoli kis darabokra vágva, vagy tavaszi zöldségek, vékony csíkokra szeletelve • 3 evőkanál ollóval apróra vágott metélőhagyma • 3 evőkanál apróra vágott friss tárkony
Elkészítés
1. Öntsük a vizet egy nagy lábasba. Tegyük bele a leveskockát, és keverjük, amíg forrni nem kezd. Adjuk hozzá a piros húsú paprikacsíkokat és a morzsolt kukoricát. Forraljuk fel ismét, majd tegyük bele a csíkokra vágott csirkehúst, és állítsuk a hőfokot alacsonyra. Fedjük le, és főzzük 5 percig csendesen.
2. Vegyük le a fedőt, és forraljuk fel ismét a levest. Szórjuk a brokkolit vagy a tavaszi zöldségeket a levesbe, de ne keverjük össze. Hagyjuk, hogy a leves felszínén főjenek fedő nélkül 3-4 percig vagy amíg épp megpuhulnak.
3. Vegyük le a lábast a tűzhelyről. Adjuk hozzá a sherryt, a metélőhagymát, a tárkonyt, és ízesítsük. Azonnal tálaljuk.
Tippek
• Ha az enyhébb ízeket kedveljük, csökkentsük a tárkony mennyiségét 1 evőkanálra, és használjunk inkább turbolyát.
• A zöldségek helyett használjunk kelkáposztát vagy fodros kelt. Vágjuk ki a vastagabb bordákat, mielőtt csíkokra vágnánk.
• A csirkemell helyett használhatunk vékony csíkokra vágott, sovány disznóhúst is.
• Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, tegyünk bele 8 dkg tojásos cérnametéltet. Tördeljük darabokra, keverjük a levesbe a 2. lépésben, és forraljuk fel, mielőtt a zöldségeket beletennénk.
Hozzászólás