• Reader's Digest
  • Ügyfélszolgálat
  • Főoldal
  • Magazin
    • Dráma, kaland
    • Szívhez szóló történetek
    • Érdekességek
    • Hírességek
    • Kétnyelvű cikkek
  • Tanácsok
    • Egészség
    • Konyhai praktikák
    • Életmód
    • Otthon
    • Pénzügyek
  • Receptek
    • Reggeli, tízórai
    • Levesek
      • Krémlevesek
    • Főételek
      • Egytálételek
      • Tészták
      • Főzelékek
      • Halételek
      • Grillezett ételek
    • Saláták
    • Desszertek
      • Torta
      • Muffin
      • Tiramisu
      • Fagylalt, jégkrém
      • Pite
      • Rétes
      • Trüffel
    • Italok
  • Szórakozás
    • Viccek
    • Idézetek
    • Gyerekszáj
    • Humoros írások
    • Karikatúrák
    • Kvízek
  • Nyereményjáték
    • Nyereményjáték szabályzata
    • Sorsolások eredményei
    • Nyerteseink
  • Webáruház
    • Könyvek
    • Nyelvtanulás
    • Zene
    • Video/DVD
    • Ajándékok
    • Kiárusítás

You are here

Főoldal » Hasznos ismeretek » Konyha » Levesek » Gyors csirkehúsleves

Gyors csirkehúsleves

Egyszerű, mégis színpompás és sűrű leves, amelyet megbolondítunk egy kis sherryvel. Barna magos zsemlével tálalva isteni

 
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben
  • Gyors csirkehúsleves

    Fotó: Reader's Digest

Hasonló receptek

  • Paradicsomleves húsgolyóval
  • Tunéziai halleves
  • Kukoricakrémleves

Hozzávalók 4 személyre
1 db piros húsú paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva • só és fekete bors • 2 db csirkeleveskocka elmorzsolva • 9 dl forrásban lévő víz • 22 dkg csirkemellfilé 1 cm vastag, rövid csíkokra vágva • 2 evőkanál félszáraz sherry • 12 dkg mélyhűtött morzsolt csemegekukorica • 12 dkg lilás rózsájú brokkoli kis darabokra vágva, vagy tavaszi zöldségek, vékony csíkokra szeletelve • 3 evőkanál ollóval apróra vágott metélőhagyma • 3 evőkanál apróra vágott friss tárkony

Elkészítés
1. Öntsük a vizet egy nagy lábasba. Tegyük bele a leveskockát, és keverjük, amíg forrni nem kezd. Adjuk hozzá a piros húsú paprikacsíkokat és a morzsolt kukoricát. Forraljuk fel ismét, majd tegyük bele a csíkokra vágott csirkehúst, és állítsuk a hőfokot alacsonyra. Fedjük le, és főzzük 5 percig csendesen.

2. Vegyük le a fedőt, és forraljuk fel ismét a levest. Szórjuk a brokkolit vagy a tavaszi zöldségeket a levesbe, de ne keverjük össze. Hagyjuk, hogy a leves felszínén főjenek fedő nélkül 3-4 percig vagy amíg épp megpuhulnak.

3. Vegyük le a lábast a tűzhelyről. Adjuk hozzá a sherryt, a metélőhagymát, a tárkonyt, és ízesítsük. Azonnal tálaljuk.
 

Tippek
• Ha az enyhébb ízeket kedveljük, csökkentsük a tárkony mennyiségét 1 evőkanálra, és használjunk inkább turbolyát.

• A zöldségek helyett használjunk kelkáposztát vagy fodros kelt. Vágjuk ki a vastagabb bordákat, mielőtt csíkokra vágnánk.

• A csirkemell helyett használhatunk vékony csíkokra vágott, sovány disznóhúst is.

• Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, tegyünk bele 8 dkg tojásos cérnametéltet. Tördeljük darabokra, keverjük a levesbe a 2. lépésben, és forraljuk fel, mielőtt a zöldségeket beletennénk.

Vote it up
213
Tetszett?Szavazzon rá!
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben

Népszerű cikkek: Konyha

  1. A tökéletes buggyantott tojás
  2. Kilenc konyhai hiba
  3. A grillguruk hétpecsétes titkai

További cikkek: Hasznos ismeretek

Egészség
Életmód
Konyha
Otthon
Pénzügyek

Hozzászólás

A legnépszerűbb cikkek

  • A kezdetek óta
  • A héten
  • A hónapban
  1. Ki másokon segít, önmagán is segít
  2. Szerelem, szerelem 2010
  3. Az óriási hal
  4. Daniela harca
  5. 33 titok, amelyről minden pilóta hallgat
  6. A citrom rejtett titkai
  7. Mire jó még a WD-40?
  8. Titkok, amikről a nővér mindig hallgat
  9. Állati ösztön
  10. Tizenkét tuti fogyitipp
  1. Az a nap az Everesten
  2. Közérzetjavító házi orvosságok
  3. Ne hozz virágot!
  4. Tartsa kordában étvágyát
  5. A cápa

Termékajánló

Kedvenc receptjeink

Bazsalikomlevelek
Tíz különleges bazsalikomos recept
Reggeli, tízórai
  • Gyógyító burrito
  • Deluxe sajtburger
  • Sütőtökkrém
  • Reggeli gyümölcskoktél
Tovább: Reggeli, tízórai
Kukoricakrémleves
Kukoricakrémleves
Levesek
  • Csirkebatyus leves
  • Csülkös bableves
  • Zöldséges tyúkhúsleves
  • Belga csirkeleves
Tovább: Levesek
Tökfőzelék
Tökfőzelék
Főételek
  • Kínai sült oldalas
  • Carpaccio céklával
  • Indiai rizs mazsolával és fenyőmaggal
  • Sonkával-spenóttal töltött csirkemell
Tovább: Főételek
Fűszeres zsákocska téli italokhoz
Italok
  • Mentás-citromos jeges tea
  • Ünnepi koktélok
  • Mandarinturmix
  • Csodás forró csoki
Tovább: Italok
Lusta csokimousse
Lusta csokimousse
Desszertek
  • Csokis-mentakrémes süti
  • Kókuszos-áfonyás sajttorta
  • Scone
  • Karamellpuding sós karamellszósszal
Tovább: Desszertek
  • Impresszum
  • Magunkról
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Ügyfélszolgálat
  • Általános szerződési feltételek

© 2009-2013 Tarsago Magyarország Kft.