Hozzávalók 4 adaghoz
1 evőkanál olívaolaj • 1 közepes fej vöröshagyma, durvára vágva • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva • 1 kiskanál édesköménymag • 5 dl kagylólé (vagy halalaplé) • 40 dkg konzerv paradicsom • 1,25 dl száraz fehérbor • 25 dkg rózsaburgonya, héjastól apró kockákra vágva • 50 dkg tömör húsú halfilé, pl. tőkehal vagy hasított tőkehal, 8 szeletre vágva • 4 evőkanál petrezselyemzöld, durvára vágva
Elkészítés
1. Egy nagy lábosban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Tegyük bele a vöröshagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá az édesköménymagot, és pirítsuk 30 másodpercig.
2. Adjuk hozzá a halalaplét, a paradicsomot, a bort és a burgonyát. Fedő nélkül pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 15 perc).
3. Adjuk hozzá a halat és a petrezselymet. Lassan forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről és azonnal tálaljuk.
Hozzászólás