Gyorsan lemerül a mobilja?

Ha megfogadja a következő tanácsokat, nem kell mindenhova magával vinnie a mobiltöltőt

Használjon minél sötétebb hátteret
Az Androidos telefonok között népszerű AMOLED típusú képernyők esetében minden egyes pixel önmagát világítja meg, ezért ha inkább fekete képpontokból áll a háttérkép, kevesebb energiát használ a kijelző. Szerencsére nemcsak a háttér, hanem a menük és egyes alkalmazások témája is állítható!

Kapcsolja ki a nem használt alkalmazásokat
Ha nem is használ épp egy alkalmazást, az a háttérben még lehet, hogy fogyasztja az akkumulátort. Ha androidos telefonja van, keresse meg a Beállítások között a Futó szolgáltatások menüpontot, meg fog lepődni, mi mindent talál – egyesével válassza ki az alkalmazásokat, hogy leállítsa. Ha pedig iPhone-ja van, kétszer nyomja meg röviden a Home gombot, hogy megjelenjenek a futó alkalmazások.

Kapcsolja ki a GPS-t
Több Android- és iPhone-alkalmazás is GPS segítségével követi a tartózkodási helyét, hogy aztán szolgáltatásokat keressen például a közelben, vagy épp az állapotfrissítését egészítse ki helymeghatározással. A GPS azonban gyorsan lemeríti a telefon akkumulátorát, ezért, ha igazából nincs rá szüksége, inkább kapcsolja ki!

Használja a Repülő módot
A mobiltelefonok automatikusan csatlakozni próbálnak egy mobilhálózathoz – ez például egy lefedetlen területen meddő próbálkozás, de sokaknak külföldi nyaralás közben is felesleges lehet. Ha bekapcsolja a Repülő módot, a telefon nem fog hálózatot keresni –de persze ilyenkor se bejövő, se kimenő hívás nem lehetséges!

Bízza a szakértőre
Elérhetők olyan alkalmazások, amelyek felmérik a telefonhasználati szokásait, és ez alapján minimalizálják az energiahasználatot. Ilyen alkalmazás például Androidra a Snapdragon BatteryGuru, ahogy iPhone-ra is találni hasonlót.

Csökkentsen a fényerőn
Magától értetődő, mégsem szabad megfeledkezni róla: minél erősebb a kijelző fénye, annál többet fogyaszt. Sosem kell feltétlenül maximumon futnia, de zárt térben például nyugodtan vegye még sötétebbre a képernyőt.

Kapcsolja ki a wifit
Ha nem használja, kapcsolja ki a wifit – különben a telefon csatlakozni fog az épp elérhető hálózatokhoz, ahogy például kávézók mellett sétál el az utcán. Otthon azonban kapcsolja vissza, mert a wifi még mindig kevesebbet fogyaszt, mint a 3G!

Vigyázzon, ne melegedjen túl
Ha a lítium-ionos (Li-ion) akkumulátor túlmelegedik, gyorsabban merül le, sőt tartósan csökkenhet az élettartama. Lehetőleg ne a zsebében hordja a telefont (különösen, ha szűk nadrágot hord), és sose hagyja a telefont napsütötte asztalon.

Vegyen extra akkumulátort
Nem gyakori, pedig egyszerű megoldás: androidos és Blackberry telefonokhoz vásárolhat további akkumulátorokat, így bármikor lecserélheti, ha lemerült az egyik. Az iPhone-ból nem lehet kivenni az akkumulátort, de vásárolhat külső akkumulátort, amellyel feltöltheti, ha már merülőben van a telefon.

Vote it up
553
Tetszett?Szavazzon rá!