Három melengető étel-ital

Ha már az ablakon kinézve is borzongás fogja el, a legjobb módszer a kinti fagy ellen, ha belülről melegíti fel magát

Gyömbér
A gyömbér két erős illatú összetevő, a gingerol és shogaol kombinációjának köszönheti fűszeres ízét és termogén hatását. Sokan esküsznek rá, mint a fejfájás és emésztési problémák ellenszerére, de a göcsörtös gyömbérgyökér ezen kívül arra is kiváló, hogy hideg napokon felmelegítse a testet. Ha kíváncsi a gyömbér további jótéteményeire, kattintson! Ha egy kicsit több melegségre vágyik, próbálja ki a gyömbérteát, vagy kényeztesse magát egy maréknyi csípős-édes kandírozott gyömbérrel, esetleg süssön gyömbéres-körtés tortát.

Kókuszolaj
Kétségtelen, hogy a kókuszolaj nem éppen zsírszegény táplálék (egy evőkanál 117 kcal-t és 13,6 g zsírt tartalmaz), de közepes hosszúságú szénláncokból álló zsírsavainak számos egészséges hatást tulajdonítanak: ezek közé tartozik az immunrendszer erősítése, a gyorsabb sebgyógyulás, és – meglepő módon – a fogyás elősegítése. Ha még a hőtermelő tulajdonságot is felvesszük előnyei közé, máris megtaláltuk az ideális salátaöntetet.

Zöld tea
Magas koffeintartalmának köszönhetően egy gőzölgő bögre zöld tea nemcsak felmelegít, hanem fel is élénkít. Katekhinnek nevezett, antioxidáns hatású flavonoidjai mellett épp a koffeintől kapja termogén tulajdonságát. Ha ebédidőben is szeretné feldobni teste hőmérsékletét, próbáljon ki zöld teát tartalmazó recepteket, például ezt a finomságot. Ha még többet szeretne megtudni a zöld teáról, kattintson ide!

Vote it up
187
Tetszett?Szavazzon rá!