Háziállatokra leselkedő veszélyek

Tudja biztonságban kutyáját, macskáját! Tartsa be ezeket az óvintézkedéseket, hogy megelőzze a bajt

Veszélyes ételek
Csokoládé.
A csokoládé egészségre ártalmas élelmiszer a háziállatok számára. A legtöbb felnőtt persze ezzel tisztában van, azonban az a felnőttek felelőssége lenne, hogy erre a gyermekeket is figyelmeztessék. Ne engedje, hogy a kicsik csokoládéval etessék az állatokat, és tegyen meg mindent ennek a szabálynak a betartásáért!

Minden édesség és cukorka, beleértve azok csomagolását. A túl sok cukor hasfájást okozhat a háziállatoknak, sokkal rosszabb azonban, ha lenyelik a csomagolást, mert akkor felsértheti a nyelőcsövüket vagy a beleik falát. A lehető legalaposabban és leggyakrabban takarítson annak nyomán, amikor édességet bont ki otthonában.

Tíz további veszedelmes étel: rágógumi, szőlő, mazsola, makadámdió, avokádó, hagyma, fokhagyma, só, nyers tészta, zsíros ételek.

Alattomos játékok
Az apró, élénk színű játékokat a háziállatok ugyanannyira imádják, mint a gyerekek. A gond az, hogy megfulladhatnak tőlük. Tartsa távol és elzárva az apró játékokat a háziállatoktól.

Veszedelmes italok
Kávé, tea és alkohol.
A kávé és a tealevelek rajta vannak, az ASPCA listáján, amely az állatok számára kerülendő emberi élelmiszereket sorolja fel, ahogyan az alkohol is. Az alkoholos italok hányást, hasmenést, koordinációs zavarokat, a központi idegrendszer depresszióját, és egyebek mellett légzési nehézségeket okozhatnak.

Életveszélyes tárgyak
Számos kisméretű tárgy fulladáshoz vezethet – még olyan dolgok is, amelyekről álmában sem gondolná, hogy kisállata meg akarná kóstolni. Legyen nagyon óvatos a gombokkal, az apró elemekkel, rögzítésre is használt műanyaggal bevont drót darabokkal és befőttes gumikkal! A fürdőszobában tartsa háziállata által elérhetetlen helyen a hajtűket, a vattát és a fogselymet!

Növények
Liliom.
 Habár kétségtelenül gyönyörű virág, a liliom valójában az egyik legmérgezőbb növény a macskákra nézve. A liliommérgezés tünetei: hányás, letargia, étvágytalanság. Azonnal hívja állatorvosát, ha felmerült, hogy macskája liliomot evett. Az Amerikai Állatvédő Társaság (ASPCA) figyelmeztet, hogy megfelelő és sürgős ellátás nélkül a liliomot fogyasztó macskák 36-72 órán belül életveszélyes májkárosodást szenvedhetnek.

Garázs, szerszámoskamra
Ha kisállata árnyékként követi mindenhová a házban, akkor jusson eszébe, hogy a garázsban és a raktárhelyiségekben is különösképpen oda kell figyelnie rá! Tartsa a tisztítószereket, a fagyállót, a műtrágyát, a jégoldó folyadékot és a gyom-, illetve rovarirtó szereket olyan helyeken, melyeket kedvence nem ér el könnyedén!

Vote it up
325
Tetszett?Szavazzon rá!