Házi gyógymódok övsömör ellen

Az orvos által felírt gyógyszer mellett próbálja ki ezeket is a hólyagok és a viszketés ellen

Aloé vera
Ha van otthonában vagy a kertben Aloé vera-növény, vágja le egy levelét, és a kifolyó levet kenje szét a bőrén. A levelek belsejében található tejszerű folyadék kedvező a kiütésekre. Használhat készen kapható Aloé vera-gélt is, de csak ha 100%-ban aloét tartalmaz.

Sütőpor
A sütőpor és víz keverékéből álló krém leszárítja a hólyagokat, és enyhíti a viszketést. Adjon annyi vizet a sütőporhoz, hogy kenhető állagú legyen, majd vigye fel vastagon az érintett bőrfelületre. A keveréket pár óra után mossa le, nehogy alatta befertőződjön a hólyag.

Keserűsó
A hólyagok leszárítására és a gyulladás csökkentésére alkalmas egy másik gyógyír is, a keserűsó és víz keverékéből készített paszta. Használja közvetlenül az érintett területen, tetszés szerinti gyakorisággal.

Cink-oxidos rázókeverék
A kiütések leszárításához használjon patikában kapható cink-oxidos rázókeveréket. Miközben a hűsítő, nedves emulzió elpárolog a bőréről, egyúttal a hólyagokból is elvonja a nedvességet.

Tea
Főzzön teát citromfűből! Ez a mentafélék családjába tartozó növény több európai kutatás szerint kedvező a herpeszvírus-fertőzésre. A teához tegyen 2 teáskanál szárított citromfüvet egy csésze forró vízbe. Vattagolyó segítségével kenegesse a bőrére. Némely gyógynövényszakértő szerint érdemes kiegészíteni a főzetet egy kis rózsaolajjal, borsmentával, fodormentával vagy zsályával.

További tippek
Nyisson be a kamrába! Nagyon valószínű, hogy itt megtalálja egy további, övsömör elleni megoldás hozzávalóit: az ecetet és mézet. Vegyítsen össze belőlük egy krémet, és kenje rá a sebes bőrfelületre.

Vote it up
329
Tetszett?Szavazzon rá!