Házilag készített tisztítószerek

A bolti helyett állítson össze hatékony, mégis olcsó mosogatószert, folteltávolítót és duguláselhárítót

Gépi mosogatószer
Egy légmentesen zárható tároló dobozban keverjen össze 1 csésze bóraxot 1 csésze szódabikarbónával, ½ csésze kóser sóval és ¼ csésze édesítetlen, citromos italporral (citromsav-tartalma miatt), majd rázza jól össze. Hogy edényei csillogóan tiszták legyenek, mosogatásonként 1 evőkanállal használjon.

Kézmosóhab
Az egész konstrukció lelke nem is maga a szappan, hanem a pumpa, ezért sose dobja ki a már üres kézmosószappan adagolóját! Inkább töltse újra: 1 evőkanál folyékony szappannal vagy mosogatószerrel, majd töltse fel vízzel.

Folteltávolító
Egy szórófejes üvegben keverjen össze 1 adag hidrogén-peroxidot, 1 adag szódabikarbónát és 2 adag vizet – összerázás után a spriccelje a foltra mosás előtt.

Duguláselhárító
Öntsön le az eldugult lefolyóba 1 csésze szódabikarbónát, 1 csésze sót és ½ csésze ecetet, várjon körülbelül 5 percet, majd öntsön utána még ½ csésze citromlevet is. További 15 perc várakozás után a lefolyót öblítse le 2 csésze forrásban lévő vízzel.

Spray felmosó folyadék
Öntsön össze 4 csésze forró vizet, 1 csésze citromlevet, 3 csésze ecetet és ¼ csésze folyékony mosogatószert egy vödörben. Alaposan keverje össze, majd óvatosan öntse át a spray felmosó víztartályába.

Üvegtisztító
Keverjen össze 2 evőkanál citromlevet, 1 evőkanál fehérecetet és 1 csésze forró vizet egy szórófejes üvegben. Mielőtt használni kezdené, ne felejtse el jól összerázni.

Vote it up
307
Tetszett?Szavazzon rá!