Hét olcsó kerti ötlet

Hasznos tippek a legtöbb háztartásban előforduló, netán leselejtezésre ítélt eszközök rendhagyó kerti alkalmazására

Ki mondta, hogy csak rendes szerszámokkal lehet kertészkedni? A következő hétköznapi háztartási és barkácseszközök, köztük néhány olyan tárgy, melyet egyébként kidobásra érdemesnek tartana, meglepően hasznos segítséget nyújthatnak a kertben.

Húscsipesz
Vigyen ki magával egy konyhai húscsipeszt, amikor tüskés indákat, ágakat vagy rózsabokrokat kell metszenie! A csipesz segítségével fájdalmas szúrások nélkül tarthatja vagy hajlíthatja az ágakat, miközben másik kezében az ollóval lenyisszant belőlük.

Régi gumicső
Egy darab régi öntözőcső segítségével megtarthatja szerszámai élességét, és megelőzheti, hogy véletlenül megvágja magát. Erős nyesőollóval vagy sniccerrel vágjon le a csőből egy olyan hosszúságú darabot, mint a szerszám (például fűrész vagy lapát) éle. Ezután hasítsa fel hosszában a cső egyik oldalát, hogy nyílás keletkezzen rajta. Csúsztassa bele a szerszám élét, és rögzítse spárgával vagy gumikötéllel. A régi locsolócső más módon is hasznosítható.

Forrasztópáka
Ha már a csövekről volt szó: ha a használatban levő öntözőcsőből apró, tűhegynyi lyukakon feltör a víz, vegye elő a forrasztópákát a szerszámosládából. Kapcsolja be, és amikor felforrósodott, óvatosan érintse hozzá a cső lyukas részéhez. A felület így megolvad és összezáródik.

Szappan
Mielőtt elkezd kézzel a földbe nyúlkálni, körmével kapargasson meg egy darab szappant. A köröm alatt összegyűlő szappanforgács határt képez a kosszal szemben, és megelőzi a beágyazódó, kitisztíthatatlan feketeség lerakódását körmei alá. Legközelebbi kézmosáskor a védő szappanréteg eltűnik.

Kávézacc
Ha az őrölt kávé „megtette kötelességét” bent a házban, fogja munkára odakint is! Szórja szét a kertben, ahol lebomlik, és értékes tápanyagokkal gazdagítja a talajt. Egyébként akad más kertápoló hulladék is.

Papírpohár
Ha a palántái reggelre nyomtalanul eltűnnek a virágágyásból, valamilyen pajzsra van szükség, mely megóvja őket a kártevők, például hernyók és csigák ellen. Vágja le egy papírpohár alját, és állítsa fel a poharat a palánta köré, így távol tarthatja a falánk állatokat.

Ruhaszárító kötél
Kényelmesebb lesz a fogása az ültetőkanálnak vagy más kerti szerszámnak, ha szorosan körbetekeri pamut ruhaszárító kötéllel, majd a kötelet több réteg szigetelőszalaggal fedi be.

Vote it up
355
Tetszett?Szavazzon rá!