Hét szuperegyszerű dekorációs tipp

Otthona kicsinosításához nem feltétlenül van szükség új bútorokra, és belsőépítészt sem kell hívnia

Alakítson át egy ruháskosarat
Mit tegyen, amikor az a sok szép díszpárna egyszer csak útban van? Fogjon egy régi fonott ruháskosarat, és alakítsa párnatartóvá! Ha műanyag a ruháskosara, vonja be egy lepedővel úgy, mintha ajándékot csomagolna be: helyezze a lepedő közepére a kosarat, a széleket és sarkokat pedig hajtogassa be a kosárba. Töltse meg a párnákkal, és senki nem fogja kitalálni, hogy nem egy divatos hálószobaüzletben vette.

Változtassa át a felesleges székeket
Varázsoljon a felesleges székekből valami hasznosabbat! Az egyenes háttámlájú, karfa nélküli, kemény és lapos ülőkéjű székek a legjobbak erre a célra. Fessen be két különböző formájú széket ugyanolyan színűre, és máris kész egy tetszetős pár „éjjeliszekrény”. Esetleg lakkozzon vagy fessen újra egy széket az előszobába, melyre felakaszthatja  a kalapokat, táskákat és esernyőket.

Használja újra a régi fiókokat
Amikor a konyhafelújítás közben kihúzkodja a régi fiókokat, ne dobja őket a lomok közé, inkább adjon nekik új funkciót. Akassza őket például a garázs vagy a pince falára, és tároljon bennük valamit, vagy szereljen az aljukra kerekeket, hogy gurulós kocsiként használhassa őket a mosókonyhában. Két egymásra tett fiókból pedig ötletes tárolóegységet készíthet a barkácseszközeinek.

Helyezzen valamit a középpontba
Egy minden tekintetet magára vonzó látványelem egységesebbé teheti a belső dekorációt. Középpont nélkül a szoba unalmasnak vagy összevisszának tűnhet. Valószínűleg már meglévő tárgyakból is kialakíthat egy ilyen központi elemet. Keretezzen be például egy gyönyörű selyemsálat vagy csipkekendőt, és akassza a szoba legfeltűnőbb helyére, vagy fessen le egy padlótól plafonig érő faburkolatú falat, hogy jobban érvényesülhessen a kandalló.

Nyisson új lehetőségeket az ablaktáblák előtt
Zsalukkal rögzítsen össze három vagy több ablaktáblát, hogy harmonikaszerűen összehajtogathatóak legyenek. Az ablaktáblákból így remek válaszfal keletkezik, mellyel elkülönítheti a szoba alvásra és öltözésre használt részeit, de akár a tornác vagy az udvar árnyékolására is szolgálhat. Az ablaktáblákat egyedi ágytámlává is alakíthatja.

Alkosson egy szép asztaldíszt
Ne vegyen drága virágokat! Inkább gyűjtsön össze egy válogatást különféle érdekes poharakból, üvegpalackokból, dekoratív vázákból és tálakból. Rendezze el az üvegtárgyakat az ebédlőasztalon vagy a tálalón, és egyik-másik tartóba tegyen egyszerű fehér gyertyákat. Az áttetsző üveg és kristály télies hangulatot teremt, a színes és fehér üvegek keveréke pedig ékszerdobozszerű látványt nyújt.

Színesítse ki a plafonszegélyt
Mielőtt nagyszabású lakásfelújításba kezd, vessen egy pillantást a plafonon levő díszlécekre és szegélyekre, és nézze át a maradék festékeit. Az egész lakást egységessé teszi, ha ugyanaz a szín húzódik végig szobáról szobára a szegélyeken. Ugyanakkor azzal is feldobhatja például a gyerekszobát, a nappalit vagy a játékszobát, ha a valamilyen hangsúlyos színnel festi le a plafonszegélyt.

Vote it up
267
Tetszett?Szavazzon rá!