Hét tanács a pihentető alvásért

Nehezen alszik el? Fáradtan ébred? Segíthet például a mobiltelefonja, de akár tanulhat a macskájától is!

Hangszimulátor
Vásároljon egy kellemes hangokat utánzó készüléket. Aludjon el egy gyöngyöző patak csörgedezésének hangjára, vagy az utcazaj monoton zsongására! Nem akar erre költeni? Töltsön le hanggenerátor alkalmazásokat az okostelefonjára (itt talál egy androidost) , netán állítsa rádióját statikus zörejeket közvetítő frekvenciára!

Polcolja fel a lábát!
Tegyen egy vagy két kispárnát a lába alá alátámasztásként! Ez a pozíció tökéletes a hátfájásban szenvedők számára, mivel ellazítja a deréktáji izmokat.

Macskamódra
A macskák általában az oldalukon alszanak, a mellső és a hátsó lábukat kinyújtva, hogy egyenletesen elosszák a testsúlyukat. Legközelebb, amikor macskáját szundikálni látja, jegyzeteljen, majd vegyen példát róla!

Fesse ki a hálószobát!
Tegye a hálószobát a külvilágtól való menedékké! Fesse a falakat olyan színre, ami megnyugtatja! Próbálkozhat hűvös, megnyugtató színárnyalatokkal, mint amilyen a kék, a lila vagy a zöld.

Tiltsa ki a tévét!
Tartsa távol a tévét a hálószobától, és sokkal jobban fog aludni éjszaka! A televízió aktív állapotban tartja az agyat, és megnehezíti az elalvást. Inkább olvasson egy könyvet vagy magazint, hogy elvonatkoztasson a napi eseményektől! De bármit is választ lefekvés előtti kikapcsolódásként, semmi esetre se aludjon el bekapcsolt tévé mellett!

Visszafogott fények
Alakítsa hálószobája megvilágítását meleg árnyalatúvá és lágy, tompa fényerejűvé azáltal, hogy asztali és állólámpákat használ! Ez a megvilágítás idővel elálmosítja, és pihentető álomba ringatja majd.

Munkamentes övezet
Az ágy nem kihelyezett iroda! Több munkát fog tudni elvégezni napközben, ha kipihent és friss állapotban érkezik munkahelyére és nem álmatlanul, kimerülten és morózusan esik be oda.

Vote it up
350
Tetszett?Szavazzon rá!