Híres szerelmi történetek

Hogyan kezdődött, milyen titkokat rejtegetett, és miként végződött például Antonius és Kleopátra románca?

Kapcsolódó cikkek

Napóleon és Josephine
Az első találkozás:
Josephine lánya, Hortense ezt írja naplójában: a pár akkor találkozott először, amikor Josephine elment Napóleonhoz, hogy kifejezze háláját, amiért fia megtarthatta a kardját, a becses családi örökséget, pedig a polgároknak tilos volt fegyvert birtokolniuk. Amikor Josephine belépett Napóleon szobájába, a tábornok térképeket tanulmányozott, majd felnézett, és azonnal beleszeretett az asszonyba.

Mocskos kis titkok: Esküvőjük után Napóleon többször is háborúba vonult. Míg távol járt, Josephine gyakran félrelépett.

A vég: Miután 1804-ben császárrá koronázták, Napóleon fiú örökösre vágyott, ám Josephine nem esett teherbe, ezért 1809-ben elváltak. Amikor Napóleont Elbára száműzték, Josephine levélben felajánlotta, hogy követi volt férjét, de 1815. május 29-én meghalt. Miután Napóleon megszökött Elbáról, az asszony a kertjében ibolyát szedett, amelyet élete végéig egy medalionban őrzött.

Diego Rivera és Frida Kahlo
Az első találkozás:
Kahlo nagy tisztelője volt Rivera művészetének, és a kezdő festőnő megkereste a mestert, hogy tanácsot kérjen tőle. Egy társas összejövetelen találkoztak, de nem beszéltek egymással. Ám mint Kahlo visszaemlékezéséből tudjuk, az este folyamán Rivera pisztollyal belelőtt egy fonográfba, ami vonzalmat ébresztett a nőben.

Mocskos kis titkok: Viharos kapcsolatuk során Riverának viszonyt kezdett Kahlo húgával, Cristinával. De Kahlo sem maradt adósa: több szeretője volt, köztük nők is, például Josephine Baker. Ezenkívül szerelmi kapcsolatba bonyolódott Nogucsi Iszamu. képzőművésszel és a kommunista emigránssal, Lev Trockijjal is.

A vég: 1939 novemberében elváltak, majd 1940 decemberében ismét összeházasodtak. A békés egymás mellett élés jegyében lakóterületüket időnként elválasztották.

Antonius és Kleopátra
Az első találkozás:
Hogy ingatag politikai helyzetetét megerősítse, Antonius a ma Törökországhoz tartozó Tarsusba hívta Kleopátrát, hogy szövetséget kössenek. A Kr. e. 41-ben lezajlott találkozó során Kleopátra elbűvölte Antoniust.

Mocskos kis titkok: Amikor Antonius beleszeretett Kleopátrába, már házasságban élt Octavia Minorral, Octavianus nővérével, aki a családját ért sérelem miatt háborút indított a szerelmespár ellen.

A vég: Miután Kleopátra haláláról hírt kapott, Antonius hasba szúrta magát. Ám a hír hamis volt, Kleopátra csak bujdosott, és Antonius a karjai között halt meg. A legenda szerint a királynő kígyókkal maratta magát halálra, de valószínűbb, hogy bürökből főzött méreggel lett öngyilkos.

Eduárd herceg és Wallis Simpson
Az első találkozás:
Eduárd angol herceg 1931-ben találkozott először Wallis Simpsonnal egy fogadáson. Bár nem szerettek azonnal egymásba, gyakran összefutottak társasági eseményeken.

Mocskos kis titkok: Amikor összemelegedtek, a nő még házasságban élt Ernest Simpsonnal, Eduárdot pedig intim viszony fűzte Lady Furnesshez, aki annak az estnek volt a háziasszonya, ahol a pár először találkozott.  

A vég: Mivel a kapcsolat hatalmas botrányt kavart, Eduárd lemondott a trónról. 1936. december 10-én a rádióban jelentette be döntését, amelyet azzal magyarázott, hogy nem tudja „a királyság terhét vállalni”, ha nem élhet azzal a nővel, akit szeret. A pár összeházasodott, és Franciaországba költözött.

Vote it up
300
Tetszett?Szavazzon rá!