Hóember habcsókból

Ezek lesznek a gyerekek kedvencei. Készítsünk hozzá színes sálat, sárgarépaorrot és marcipánkalapot

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 darabhoz
A habcsókhoz: 4 nagy tojásfehérje csipet só 15 dkg kristálycukor 10 dkg porcukor 1 evőkanál kukoricaliszt

A díszítéshez: 20 dkg porcukor 1 nagy tojásfehérje kis citromlé vagy ecet fekete és piros cukormáz medvecukor (a kalap aljához lapos kör alakú, a tetejéhez vaskosabb)

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 110 °C-ra. Béleljünk ki két nagy sütőlemezt sütőpapírral.

2. Verjük a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá. Adjuk hozzá apránként a cukrot, és verjük addig, amíg sűrű, fényes massza nem lesz belőle. Végül az utolsó adag cukorral keverjük a habhoz a kukoricalisztet.

3. A habcsókot töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, és nyomjunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe 48 kishalmot. Ecsettel simítsuk le a habcsók egyenetlenségeit.

4. 60-90 perc alatt süssük roppanósra, majd a kikapcsolt sütőben hagyjuk habcsókokat száradni.

5. A porcukrot keverjük össze a tojásfehérjével és a citromlével vagy ecettel, hogy sűrű cukormázat kapjunk. 24 habcsókot a lapos felüknél ragasszunk össze a cukormázzal, és hagyjuk száradni. Mindegyik tetejére ragasszunk 1 habcsókot, ezeket a gömbölyű felükkel rögzítsük, majd hagyjuk száradni. A maradék 12 habcsók lesz a hóemberek alapzata, ezeket is a gömbölyű felükkel ragasszuk a testhez.

6. Medvecukorból készítsük el a hóemberek kalapját, és ragasszuk cukormázzal a fejekre. Ételszínezékkel festett, fekete cukormázból lesznek a szemek és a gombok, piros cukormázból pedig a szájak.

Vote it up
249
Tetszett?Szavazzon rá!