Húsgolyós tepsis sajtos tészta

Ha a neve elbírna még egy jelzőt, akkor az a „mediterrános” lenne

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
45 dkg penne 8 dl bazsalikomos paradicsomszósz 40 dkg ricotta 5 dkg parmezán 22 dkg mozzarella

A húsgolyókhoz: 25 dkg darált sertéshús 25 dkg darált marhahús 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem 1 kiskanál só 0,25 kiskanál frissen őrölt bors 2 db tojás 2 gerezd fokhagyma 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés
1.
A húsgolyókhoz a kétféle húst összekeverjük a petrezselyemmel, a sóval és a borssal, majd hozzádolgozzuk az enyhén felvert tojást, az összezúzott fokhagymát és a zsemlemorzsát, és kézzel golyókat formázunk belőle.

2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. Egy sütőedénybe tesszük, ráöntjük a szószt, majd ráhelyezzük a húsgolyókat, és alufóliával lefedve 30 percig sütjük.

3. A ricottát összekeverjük a reszelt parmezánnal, és a tészta tetejére kanalazzuk. Lefedve újabb 10 percig sütjük, majd megszórjuk a reszelt mozzarellával, és alufólia nélkül további 5 perc alatt készre sütjük.

Vote it up
54
Tetszett?Szavazzon rá!