Húsgombóc kuszkusszal

Ha már unja a szokásos köreteket, próbálja ki, és új fogalmat alkot a tökéletes vacsoráról

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg darált hús 1 db tojás 3 evőkanál petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 csipet fahéj só, bors 2 evőkanál olívaolaj 20 dkg kuszkusz 1 evőkanál reszelt citromhéj 2 evőkanál menta 1 evőkanál korianderzöld 10 dkg olajbogyó 2 evőkanál joghurt

Elkészítés
1.
A húst összedolgozzuk a tojással, a petrezselyemmel, a fahéjjal és az összezúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kézzel gombócokat formálunk belőle, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

2. A kuszkuszt 2 dl forró vízben 15 percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a citromhéjat, a mentát, a koriandert és az olajbogyót.

3. Tálaláskor a joghurtot a kuszkuszra kanalazzuk, és a tetejére helyezzük a húsgombócokat.

Vote it up
116
Tetszett?Szavazzon rá!