Húsos palacsinta

A szükség találékonnyá tesz. Így születtek az idők folyamán a maradékokból elkészíthető fantáziadús és ízletes ételek receptjei

Hozzávalók 2-3 személyre
2,5 dl tej 12 dkg liszt 3 tojás 20-25 dkg borjú- vagy sertéshúsmaradék 10 dkg csiperkegomba 3 szál újhagyma 2 kis paradicsom 2 evőkanál vaj olvasztott vaj

Elkészítés
1. A palacsintához keverjük össze a tejet a liszttel. Keverjünk hozzá 2 egész tojást és egy csipet sót.

2. A töltelékhez vágjuk apróra a húsmaradékokat. Tisztítsuk meg a gombát, mossuk meg, és szeleteljük fel vékonyan.

3. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk le róla a zöld leveleket. A zöld részből egy keveset vágjunk karikákra. Tisztítsuk meg a hagyma többi részét, és vagdaljuk apróra. Forrázzuk le a paradicsomot, és óvatosan húzzuk le a héját. Vágjuk félbe, kaparjuk ki a magokat, és a húsát kockázzuk fel.

4. Forrósítsuk fel a vajat serpenyőben, és pirítsuk benne a hagymát és a gombát 4 percig. Tegyük bele a húst és a paradicsomot, és süssük még 3 percig.

5. Vegyük le a tűzhelyről, üssük rá a megmaradt tojást, és sózzuk meg. Forrósítsuk fel serpenyőben az olvasztott vajat, és süssünk benne vékony palacsintákat. Kenjük rá a tölteléket, és göngyöljük fel.

Vote it up
197
Tetszett?Szavazzon rá!