Húsvéti játékok

A tojáskereséstől a sorversenyekig soféleképpen vidámmá teheti a nyuszivárást és ünnepi hangulatot teremthet

Húsvétitojás-keresés
Rejtse el a kifestett húsvéti tojásokat a kertben a bokrok közé vagy a teraszon, és engedje szabadjára a kosarakkal felfegyverzett kalandvágyó gyerekeket! A játék tovább bonyolítható, ha a belül üres tojásokba játékos útmutatókat dug a következő tojás megtalálásához, hogy így jussanak végül el az utolsó tojáshoz, amelyben a kincs van (például legó, plüssállat vagy akármi értékes, kisméretű ajándék)!

Húsvéti tojás sorverseny
Ossza két csapatra a gyerekeket, mindenki kapjon egy evőkanalat és műanyag vagy kemény tojást. Álljanak két oszlopba, mindkét oszloppal szemben jó pár lépésre pedig tegyen egy-egy üres kosarat. A cél: a tojást a kanálra helyezve kell eljuttatniuk a vödörbe anélkül, hogy leesne a kanálról – ha a tojás leesik, vissza kell szaladni a kezdővonalra! Nehezíthető a játék, ha a kanalat nem kézzel, hanem a szájukban, kéz segítsége nélkül kell tartani.

Limbó
Készítsen limbólécet egy régi seprű nyeléből, vagy bármilyen hasonló hosszú rúdból. Magasra tegye először a lécet, és ahogy a háttérben szól a zene, fokozatosan minden körben vigye lejjebb, hogy a gyerekeknek egyre nehezebb legyen alatta szabályosan átmenni. Ha valakinek ez nem sikerül és vagy hozzáér a léchez, vagy letámaszkodik a földre, netalán elesik, az sajnos kiesett. Az utolsó állva maradó a győztes, nyereménye csoki- vagy plüssnyuszi!

Drazsévadászat
Rejtsen el sokszínű drazsékat a lakás különböző pontjain, a gyerekek pedig induljanak expedícióra kosárkákkal. Legyen több könnyen megtalálható a kisebbek kedvéért, de legyen kihívás a nagyobbak számára is! Azonban vigyázzon: ha nem jegyzi meg a rejtekhelyeket, gyakran cukrokba botolhat az elkövetkezendő hetekben.

Húsvétitojás-díszítés
Vegyen húsvétitojás-festő készletet, vagy csináljon festéket gyümölcsökből, zöldségekből, hogy kipingálja gyermekeivel a kemény tojásokat! Cifrábbá tehető a végeredmény, ha filctollakat, ragasztót, matricákat is bevetnek, vagyis mindent, ami színes és csillog! Íme, pár ötlet!

Répakeresés
Színes kartonpapírból vágjon ki répaformákat, vágjon hozzá zöldet is, és ragassza a répa tetejére. Dugja el őket mindenfelé a lakásban – kanapé alá, evőeszközök közé, mágnessel tegye fel a hűtőajtóra és így tovább. Küldje szét a gyerekeket, hogy keressék meg a répákat, minden megtalált répáért cserébe pedig adjon valami édességet, például répatortát!

Vote it up
385
Tetszett?Szavazzon rá!