Húsvéti pite

Ünnepi hangulatot varázsolhat ezzel a különleges kinézetű sütivel

Hozzávalók 8 személyre
30 dkg porcukor + a tetejére ­ 6 db tojás 4 kiskanál vaníliakivonat 2 evőkanál reszelt narancshéj 30 dkg ricotta 30 dkg rizs 12 dkg pirított fenyőmag 12 db réteslap 16 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéséhez

Elkészítés
1. A porcukrot a tojással, a vaníliával, a narancshéjjal és a ricottával összeturmixoljuk. A rizst puhára főzzük, és a fenyőmaggal együtt hozzáadjuk a ricottás keverékhez.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kivajazott sütőforma aljára fektetünk egy réteslapot úgy, hogy a szélei kilógjanak. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd keresztben egy újabb réteslapot fektetünk rá, és azt is megkenjük vajjal. A többi réteslapot is hasonló módon egymásra fektetjük.

3. A ricottás keveréket a legfelső réteslap tetejére kanalazzuk, a kilógó széleket ráhajtjuk, és megkenjük vajjal. A tésztát 35 percre a sütőbe tesszük, majd kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.
 

Ismerjen meg további húsvéti recepteket!

Vote it up
254
Tetszett?Szavazzon rá!