Ha az ágy mesélni tudna

Először piócaként tapadtok egymásra egy kinyitható kanapén. Húszévesen bármilyen pózban el tudtok aludni

Kapcsolódó cikkek

Később kezdődnek a területi viták: „Én alszom ezen a felén!” A szobában szerinte mindig túl meleg van, szerinted túl hűvös. De kiegyeztek. Te horkolsz, ő is. Elszellentette magát… te ilyet sose tennél. Tagadás, röhögés. Rájössz, hogy ez az igazi: „intimitás”, minden mennyiségben.

A foltvarrott takarót 100 százalékos pamut ágynemű váltja föl. Vasárnap reggelenként a gyerekek bebújnak az ágytakaró alá – olyan meghitt és otthonos, mint egy csőszkunyhó hóvihar idején. A kölkök a Disney-csatornára tapadva csokis kuglófot majszolnak. Elzavarjátok őket, mert telemorzsázzák a lepedőt.

Az ágy minden titkunk tudója. Tanúja éjszakai ölelkezéseinknek, amelyek most már gondos szervezést igényelnek, és kitartó várakozást, míg a gyerekek elalszanak. Ismeri a kitörni készülő vihar előjeleit, amikor egyikünk kelet, másikunk nyugat felé fordul. Az ágy csatatér, de egyúttal az édes kibékülések helyszíne is.

Amikor a párod kiküldetésbe megy, végre kiélvezheted a luxust, hogy pihe-puha párnáid között heverve, ropit rágcsálva nézheted a Született feleségeket. S aztán hirtelen valami ürességérzés tör rád.

Hiányzik a horkolása, a kifakult pizsamája, és kénytelen vagy beismerni: az ágyad sokkal, de sokkal kényelmesebb kettesben.

Vote it up
211
Tetszett?Szavazzon rá!