Ha izgága kedvencre vágyik

Remek választás a kielégíthetetlen kíváncsiságú vadászgörény, hiszen szobatisztaságra szoktatható

A hazai háztartásokban fellelhető vadászgörények pontos számának kiderítése körülbelül olyan egyszerű feladat, mint elérni, hogy ezek a nyughatatlan jószágok veszteg maradjanak. Ami biztos: folyamatosan nő a létszámuk.

A vadászgörény imád játszani, és kielégíthetetlen a kíváncsisága. – Olyan, akár egy kétéves gyerek – magyarázza Tara Balaski, az Amerikai Vadászgörénytartók Szövetségének munkatársa. Bár a vadászgörény egyeseknek kiváló társ – tömbházi lakásban ideális, mert csöndes, és szobatisztaságra szoktatható –, vegye fontolóra az alábbiakat:

Noha a vadászgörény akár napi húsz órát is alszik, ébrenléte csupa izgés-mozgás. A legszűkebb helyekre is beférkőzik, előfordulhat, hogy balesetet szenved bútorok, elektromos berendezések miatt. Palaski megemlíti, hogy a hátradönthető tévéfotelok és kihúzható rekamiék életveszélyesek a számára.

Rendmániások, figyelem: a vadászgörény elcseni a zoknikat, kiássa a szobanövényeket. És hiába minden dezodor, illatmirigyei átható pézsmaszagot áraszthatnak.

A vadászgörény olykor oda-odakap éles fogacskáival, de következetes neveléssel illemre tanítható. Gyerekeket akkor se hagyjon vele magára.

Vote it up
397
Tetszett?Szavazzon rá!