Ha kínszenvedés a borotválkozás

Érzékeny a bőre, ezért tortúrának tekinti a reggelenkénti rituálét? Hét tippet adunk, hogy ez ne így legyen

Egy felmérés szerint a férfiak csaknem fele azért nem borotválkozik sűrűbben, mert a penge irritálja a bőrüket – ez azonban odafigyeléssel megelőzhető, és a reggeli tortúra máris kellemes élménnyé válik.

Tisztítsa ki a pórusokat
A legtöbb férfinak még télen is zsíros a bőre, és az eltömődött pórusok akadályozzák a penge sima útját. Emiatt hasznos, ha borotválkozás előtt arctisztítót vet be, hogy megszabaduljon a zsírbarikádoktól.

Készítse elő a bőrét
Az arctisztítás után meleg vízzel öblítse le arcát, ezzel kitágítja a pórusokat. Vékony rétegben kenjen fel borotválkozás előtti krémet, habot vagy gélt, hogy bőre meleg és nedves maradjon – minél simább a bőr, annál alaposabb a penge.

Multitaskingoljon
Egyszerűsödhet a borotválkozás, ha zuhanyzás közben végzi: nemcsak az időn sprórolhat, a zuhanyban a pára nedvesen tartja a bőrét, kitágítja a pórusokat és arcszőre is puhább lesz, tehát könnyebben eltávolítható.

Kövesse az arcszőr irányát
Nem feltétlenül állja meg a helyét a közhiedelem, miszerint a szőr növekedésésével ellentétes irányban kell borotválkozni – ez a módszer árthat az arcszőrnek és irritálhatja a bőrt. Hogy kényelmesebb legyen, húzza a pengét a növedési irányt követve.

Találja meg a megfelelő pengét
A borotva lehet egy- vagy többpengéjű. Ha a lehető legkevesebb időt szeretne borotválkozással tölteni, válasszon egy három- vagy akár ötpengéjű borotvát – a legfontosabb, hogy bánjon finoman a borotvával, ne erőltesse, ne nyomja túl erősen, mert felsértheti a bőrét.

Áldozzon időt az alapos borotválkozásra
Ha siet, és kapkodva rángatja a pengét, nem odafigyelve használja a krémeket, azzal csak árt a bőrnek. Szánjon elegendő időt a reggeli procedúrának, hogy tudjon még pár percet hagyni az arcmosás, a borotválkozás előtti krémek és a borotválkozás között is.

Használjon hidratáló krémet
Simábban fog menni a borotválkozás, ha ügyel arra, hogy bőre ne száradjon ki, és ennek érdekében reggel és este is hidratálja; ezzel ráadásul az irritációtól is védheti. Ha törődik a bőrével, kevésbé lesz az felsérthető is. Olyan hidratálót keressen, amely E-vitamint, sheavajat vagy esszenciális olajokat tartalmaz.

Vote it up
360
Tetszett?Szavazzon rá!