Ha megtartják, úgy jó

Nagyon sokan tesznek újévi fogadalmat, de vajon hányan tartják is be? Ha követi az alábbi tippeket, ön sikerrel jár majd

Az alábbiakban öt kiváló, célirányos tipp következik, amelyet kutatásokból meg saját – vállalkozóként és személyi edzőként szerzett – tapasztalataimból merítettem.

Használja a fantáziáját
Ha a cél egymagában áll, nem kötődik álomhoz, akkor hamarosan kezd úgy festeni, mint egy könnyen kihúzható tétel az elintéznivalók listáján. Tegye fel magának a kérdést: Miért fontos nekem ez a cél? Valójában mire vágyom?

Bontsa le
Az újévi fogadalmakról gyakran elfejtkezünk, ha túlságosan nagyratörőnek érezzük a célt. A feladatra összpontosítás biztos módja az, ha apró részcélokat jelölünk meg, és megünnepeljük teljesítésüket. Ha igazán nagy célt választott, képzeljen el tizenkét lépést az ahhoz vivő úton – és tessék, máris kész a terv!

Vezessen nyilvántartást
Hathatós eszköz céljai elérésére, ha mindegyiket leírja, és tapasztalatait is megörökíti. Hónapról hónapra jegyezze fel a mérföldköveket, és szakítson időt terve átnézésére.

Vegye tudomásul a kudarcokat
Mindannyian szoktunk hibázni. A siker kulcsa az, hogyan értelmezi az úgynevezett „kudarcokat”. A hibák vizsgálatával leszűrt tanulságok közelebb segítenek céljainkhoz.

Keressen szurkolót
A társaság élvezetesebbé teszi a feladatteljesítést. Szemeljen ki valakit, aki éppen úgy örül majd a cél elérésének, mint ön.

Vote it up
445
Tetszett?Szavazzon rá!