• Ha főzés közben a burgonya odaég, óvatosan vegye ki a lábasból valamennyi darabot az odaégett réteg kivételével, tegye át tiszta vízbe, és főzze készre. Adjon hozzá még sót, az elveszi az égett ízt.
• Nem szabad megkeverni a leégett mártást. Gyorsan tegye át a nem leégett részt egy másik lábasba, és adjon hozzá egy szelet száraz kenyeret vagy néhány hámozott nyers burgonyadarabot.
• Ha a sült hús ég oda, vágja le a megpörkölődött részt, majd folytassa a sütést egy másik, tiszta edényben, friss zsiradékban.
• Ha megég a felfújt, vágja le a tetejét, szórjon rá sajtot, vajdarabkákat, zsemlemorzsát vagy darált diót, és süsse készre.
• A kissé odakozmált tej ismét jó ízű lesz, ha ad hozzá egy csipet sót.
• Ha megég a sütemény teteje, miután kihűlt, reszelővel távolítsa el róla az égett részt, majd vonja be mázzal.
Ismerjen meg további praktikákat a félresikerült ételek feljavítására!
Hozzászólás