Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt • 20 dkg puha vaj • 1 db tojás • csipet só
A feltéthez: 5 db vöröshagyma • 3 db tojás • 4 dl tej • 1 csipet őrölt szerecsendió • 1 marék snidling + a tálaláshoz • só, bors
Elkészítés
1. A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal. (Gyorsan dolgozzunk, mert a vaj a kéz melegétől még jobban megolvad!) Ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. A tésztalabdacsot fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
2. A hagymákat megpucoljuk, és forrásban lévő víz felett egy szűrőben 10 percig pároljuk, majd félbevágjuk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
3. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, megszórjuk a szerecsendióval és az apróra vágott snidlinggel, majd sózzuk, borsozzuk.
4. A tésztával kibéleljük egy tortaforma alját, elrendezzük rajta a félbevágott hagymákat, majd ráöntjük a tojásos keveréket. A quichet 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk snidlinggel.
Kíváncsi további quiche-receptekre is? Kattintson!
Hozzászólás