Hagymás-snidlinges quiche

Erre is érvényes Kabos Gyula emlékezetes mondása: hagymát hagymával

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt 20 dkg puha vaj 1 db tojás csipet só

A feltéthez: 5 db vöröshagyma 3 db tojás 4 dl tej 1 csipet őrölt szerecsendió 1 marék snidling + a tálaláshoz só, bors

Elkészítés
1.
A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal. (Gyorsan dolgozzunk, mert a vaj a kéz melegétől még jobban megolvad!) Ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. A tésztalabdacsot fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

2. A hagymákat megpucoljuk, és forrásban lévő víz felett egy szűrőben 10 percig pároljuk, majd félbevágjuk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.

3. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, megszórjuk a szerecsendióval és az apróra vágott snidlinggel, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A tésztával kibéleljük egy tortaforma alját, elrendezzük rajta a félbevágott hagymákat, majd ráöntjük a tojásos keveréket. A quichet 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk snidlinggel.
 

Kíváncsi további quiche-receptekre is? Kattintson!

Vote it up
113
Tetszett?Szavazzon rá!