Hagymás gnocchi

Kereszteztük a dödöllét, és az olasz nokedlit. Kíváncsi, mi lett az eredmény?

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg burgonya 15 dkg hajdinaliszt 1 db tojássárgája 0,5 kiskanál só 8 szelet bacon (vagy pancetta) 2 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem 1 kiskanál frissen aprított rozmaring 1 evőkanál pirított fenyőmag tejföl (vagy lágy kecskesajt)

Elkészítés
1.
A krumplit sós vízben megfőzzük, jól lecsepegtetjük, majd amikor kihűlt, krumplinyomóval áttörjük. Összedolgozzuk a liszttel és a tojássárgájával, majd megsózzuk, és belisztezett felületen tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát négy részre osztjuk, majd 2 cm átmérőjű hengereket sodrunk belőle, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A gnocchikat forrásban lévő vízbe dobjuk, megvárjuk, míg a felszínre jönnek, és leszűrjük.

3. A bacont összeaprítjuk és ropogósra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát és fokhagymát folyamatos kevergetés mellett néhány percig pirítjuk, majd szintén kivesszük és félretesszük.

4. Felforrósítjuk az olajat, a kifőtt gnocchikat aranybarnára pirítjuk benne, majd tálaláskor megszórjuk a baconnel, a kétféle hagymával, a zöld fűszerekkel és a fenyőmaggal, majd ízlés szerint tejfölt vagy lágy kecskesajtot kanalazunk rá.

Vote it up
222
Tetszett?Szavazzon rá!