Hozzávalók 4 személyre
1-2 evőkanál mustár (ízlés szerint) • 1 dl olíva- vagy étolaj + a sütéshez • só, bors • 50 dkg marhafelsál (vagy karaj) • 2 gerezd fokhagyma 5 fej vöröshagyma • liszt
Elkészítés
1. összekeverjük a mustárt és az olajat, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a szeletekre vágott húst, és 10 percet pácoljuk.
2. Ezután a hússzeleteket forró olajba tesszük, majd hozzáadjuk a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát és 1 fej négyfelé vágott vöröshagymát. Hagyjuk, hogy a hús lepiruljon az edény aljára, azután felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne fedje be, és kis lángon hagyjuk rotyogni (az elfőtt vizet pótoljuk).
3. Ha a húsunk elkészült, kivesszük a hagymás szószból, cseppet forraljuk még a szószt, majd villával összetörjük a hagymákat.
4. A maradék 4 fej vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, nem sózzuk, csak lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor a hússzeletre öntünk egy kis mártást, és mellé helyezzük a sült hagymakarikákat.
Ismerjen meg további rostélyosrecepteket!
Hozzászólás