Hagymás tészta

Vagy tésztás hagyma? Innen és onnan nézve is van értelme

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál vaj 2 evőkanál olaj 160 dkg vöröshagyma 1 kiskanál só 1/2 kiskanál bors 30 dkg vékony szálú tészta 5 dl víz

Elkészítés
1.
Az olajjal együtt felhevítjük a vajat, beletesszük a karikára vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, néha megkeverve 15 percig pároljuk, majd fedő nélkül, alacsony lángon további 10-15 percig pirítjuk. Ezután kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

2. A tésztát a még forró serpenyőbe tesszük, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a vizet, felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt 5 percig főzzük. Ezután fedő nélkül még 3-4 percig főzzük, míg a tészta meg nem puhul, majd melegen tálaljuk.

Vote it up
103
Tetszett?Szavazzon rá!