Hagymás torta

Mondhatni, a hagyma az egyik legmagyarabb alapanyag, vagyis ezzel a recepttel sem lehet nagyot tévedni

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg liszt + a sütőformába 8 dkg vaj + a sütőformába 1 db tojás 3 dl víz 1 evőkanál olívaolaj

A töltelékhez: 6 evőkanál olívaolaj 3 dkg margarin 1 kg makói vöröshagyma 1 evőkanál liszt (csapott) 2 dl tejszín 5 dkg füstölt sajt só, bors

Elkészítés
1.
A lisztet egy csipet sóval egy edénybe szitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat, majd addig gyúrjuk, míg zsemlemorzsaszerű állagot nem kapunk. Apránként hozzáadjuk a vizet, majd belisztezett felületen tésztát gyúrunk belőle. A tésztalabdacsot fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett sütőformát. Villával megszurkáljuk, majd 15 percig elősütjük.

3. Közben a tojásfehérjét enyhén felverjük. A tésztát kivesszük a sütőből, vékonyan megkenjük a tojásfehérjével, majd további 5 percig sütjük.

4. Ezalatt a töltelékhez felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a margarint, beletesszük a vékony karikára vágott hagymát, majd folyamatosan kevergetve üvegesre pároljuk. A zsiradékot leöntjük róla, majd visszatesszük a tűzre, megszórjuk a liszttel, és sózzuk, borsozzuk. Alaposan átkeverjük, végül hozzáadjuk a tejszínt.

5. A tölteléket a tészta közepére kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 25 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve rövid ideig hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és melegen tálaljuk.

Vote it up
84
Tetszett?Szavazzon rá!