Hagymalekvár

Olyan fenséges az illata, hogy ha nem sajnálja, akár el is ajándékozhatja

Hozzávalók 2,5 deciliterhez
2 evőkanál olívaolaj 1 kg vöröshagyma 8 ág kakukkfű 3 gerezd fokhagyma 3,5 dl száraz vörösbor (portugieser) 1,2 dl grenadine 0,6 dl balzsamecet 5 dkg cukor

Elkészítés
1.
Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a kakukkfüvet és az összezúzott fokhagymát, és puhára pároljuk.

2. Hozzáadunk 3 dl vizet, majd a többi hozzávalót, és visszaforraljuk a felére, míg lekvárszerű állaga nem lesz (30-40 perc). Főzés közben adhatunk még hozzá 1 dl vizet, hogy le ne ragadjon.

3. Amikor kész, félretesszük hűlni. Ha nem használjuk fel azonnal, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. Húsokhoz kitűnő.
 

Kíváncsi, hogy Toszkánában hogyan csinálják? Kattintson!

Vote it up
2
Tetszett?Szavazzon rá!