Hagymalekvár

Olyan fenséges az illata, hogy ha nem sajnálja, akár el is ajándékozhatja

Hasonló receptek

Hozzávalók 2,5 deciliterhez
2 evőkanál olívaolaj 1 kg vöröshagyma 8 ág kakukkfű 3 gerezd fokhagyma 3,5 dl száraz vörösbor (portugieser) 1,2 dl grenadine 0,6 dl balzsamecet 5 dkg cukor

Elkészítés
1.
Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a kakukkfüvet és az összezúzott fokhagymát, és puhára pároljuk.

2. Hozzáadunk 3 dl vizet, majd a többi hozzávalót, és visszaforraljuk a felére, míg lekvárszerű állaga nem lesz (30-40 perc). Főzés közben adhatunk még hozzá 1 dl vizet, hogy le ne ragadjon.

3. Amikor kész, félretesszük hűlni. Ha nem használjuk fel azonnal, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. Húsokhoz kitűnő.
 

Kíváncsi, hogy Toszkánában hogyan csinálják? Kattintson!

Vote it up
15
Tetszett?Szavazzon rá!