Hagyományok újszerűen

Úgy érzi, elszürkültek a családi ünnepek? Íme, néhány tanács, miként vihet új színt e jeles napokba

Kapcsolódó cikkek

Megfordított ünneplés
Az ön születésnapján hívja fel a mamáját, és köszönje meg neki, hogy a világra hozta. Beszélgessen vele arról, milyen volt az a nap, hogyan viselkedett a papája, amikor megpillantotta önt.

Múltidézés
A szülei házassági évfordulóján kérdezze ki őket, hogyan ismerkedtek meg. – Még a gyerekeket is rábeszélheti, hogy faggassák a nagyszülőket – javasolja Martha Manning klinikai pszichológus, az anyákról és leányaikról szóló könyv szerzője. – A kicsik remek kérdéseket tudnak kitalálni.

Vissza a tűzhelyhez
A papája vagy a testvére születésnapján süssön valami finomságot. Lehet egészen egyszerű dolog vagy cukrászremek. – A legfontosabbat ajándékozza ezzel, a saját idejét – hangsúlyozza a lényeget Robert Del Campo, az Új-mexikói Állami Egyetem házassági és családterápiás tanszékének professzora.

A csatabárd elásása
Ha vállalkozik erre, tapasztalhatja, hogy nem is olyan borzasztóan nehéz békét kötnie a családtagjaival, mint hitte. Teljesen új alapokra is helyezheti kapcsolatukat.

Az írás megmarad
Ha legközelebb valami segítséget kap a testvérétől – aki vigyáz a gyerekeire vagy elintéz önnek valamit –, hálája jeléül küldjön neki pár sort vagy valami apróságot. Ezzel is kimutathatja, hogy értékeli a fáradozást.

Vote it up
422
Tetszett?Szavazzon rá!