Hajlakk: mire jó még?

A frizurája tartós lesz tőle, de arra biztosan nem gondolt, hogy megvédi a rajzokat, a függönyt és a koszorút is

Megóvja a gyerekek remekműveit
Kisiskolás gyermeke büszkén hozza haza az iskolából felbecsülhetetlen értékű műalkotását. Mielőtt kitenné a hűtőre, fújja be a képet hajlakkal, hogy tovább megőrizze a színét! Ez a módszer különösen hasznos krétarajzok esetében, mert megakadályozza az elkenődést.

Annyi a legyeknek!
Órák óta zümmög egy légy a házban? Búcsúzzon el tőle örökre egy fújásnyi hajlakkal! Használjon vízzel oldható hajlakkot, hogy ha a spray a falra kerül, le lehessen mosni! Darazsak és méhek ellen is beválik ez a praktika.

Kiveszi a rúzsfoltokat
Hűha, valaki csókot nyomott az ingére? Fújjon hajlakkot a rúzsfoltra, és néhány percig hagyja rajta! Törölje le a lakkot, és vele együtt a foltot is! Ezután szokás szerint mossa ki az inget! Rúzsfolt ellen egyébként a fogkrém is jó.

Megelőzi a harisnya felfutását
A bosszantó felfutások gyakran a harisnya talpától indulnak ki. Előzze meg a balesetet azzal, hogy egy kis hajlakkot fúj az új harisnya talpára! A lakk megerősíti és tartósabbá teszi a szálakat.

Segít tisztán tartani a függönyöket
Új függönyöket vett, kimosta a régieket? Egy darabig nyilván nem szeretné újra levenni őket. Fújja be az anyagot több rétegben hajlakkal! Várja meg, amíg az egyik réteg lakk teljesen megszárad, és csak ezután vigye fel a következőt!

Megóvja a receptkártyákat
Ne hagyja, hogy a tűzhelyen fortyogó spagettiszósz összepiszkítsa a kedvenc receptkártyáját! Fújja be jó vastagon hajlakkal, így a konyhai balesetek nem tehetnek kárt benne! A védő lakkrétegről könnyedén letörölheti a cseppeket.

Tartósítja a koszorút
Hogy ne kezdje hullatni a tűleveleit, vegye elő a hajlakkosflakont, és fújja be alaposan! A hajlakk „bezárja” a nedvességet a tűlevelekbe.
 

Tudja meg, a fentieken mire jó még a hajlakk! Ha pedig szereti az efféle praktikákat, talán arra is kíváncsi, mire használható például a tojáshéj, a cellux, a sampon, a vodka vagy a befőttesgumi!

Vote it up
176
Tetszett?Szavazzon rá!