Hajszárító: így válasszon!

A vásárló a bőség zavarával küzd. Mire érdemes figyelni, ha újat vesz? Márka? Ár? Kivitel? Eláruljuk!

Teljesítmény? Házi használatra 1400–2000 W közötti teljesítmény tökéletesen elegendő.

Fokozatok? Három hőmérséklet- és két sebességfokozat kombinált alkalmazásával már kényelmesen beállítható az éppen kívánt szárítóhatás.

Fűtőelem? A szárításhoz szükséges egyenletes hőt a kerámiabetétes fűtőelem biztosítja a leginkább a túlhevülés kockázata nélkül, ráadásul a hagyományos fűtőszálaknál tartósabban.

Súly? A könnyed, nem megerőltető használat érdekében elvárható, hogy a készülék ne legyen lényegesen nehezebb 500 grammnál.

Zajszint? Óvakodjon a túl zajos készülékektől: igyekezzen 70 dB alatt maradni – bár sajnos a legtöbb gyártó nem tünteti fel a zajszintértékeket.

Ionizáció? A segítségével semlegesíteni lehet a szárított hajon keletkező káros sztatikus elektromosságot, és óvja a hajat a túlzott kiszáradástól is.

Hideg levegő? Ez a funkció általában külön gombbal működtethető, segít a kialakított frizura rögzítésében.

Szűrő? A kivehető és így könnyen tisztítható szűrő, különösen rozsdamentes acél kivitelben, jelentősen megkönnyíti a tartós használatot.

Szűkítő/diffúzor? Ezek az előtétek hasznosak lehetnek a haj megfelelő formázásához. Kényelmesen, gyorsan készül el a frizura, ha a hajszárítóhoz kefés hajformázó is csatlakoztatható.

Kábel? Legalább 1,5-2 m-es kábel szükséges a kényelmes használathoz – az önműködően visszahúzódó kábel természetesen további előnyt jelent.

Akasztógyűrű? Látszólag banális apróság, viszont a gyakorlatban sokszor hasznos és kényelmes lehet.

Vote it up
245
Tetszett?Szavazzon rá!