Halászlé

Mindenki azt hiszi, ő főzi a legjobbat ebből a hungarikumból. Próbálja ki az alábbi módon, aztán döntsön

Hasonló receptek

A víz közelében élők mindennapjaihoz mindig is hozzátartozott a halászat, és ennek folyományaként a halételek is. Nagyon sokféle módon készítették-készítik el a halat, ám a halászlére fokozottan érvényes, hogy ezerféleképpen lehet főzni. Az egyes technikák hívei már-már vallásos hittel vallják módszerük egyedül üdvözítő módját. Az alábbi recepttel nem kívánunk állást foglalni ebben a vitában, szerintünk így is finom. Próbálja ki!

Hozzávalók 4 személyre
1 l víz 40 dkg keszeg 1 kg ponty 2 db vöröshagyma 1 púpozott evőkanál édesnemes fűszerpaprika 1 evőkanál só 2 db babérlevél 1 db hegyes erős paprika 2 dkg gyömbér 1 evőkanál zsír

Elkészítés
1. A keszegből, a kifilézett ponty fejéből és csontjából a hagymával és 1 liter vízzel a szokott módon alaplét főzünk (kb. 1 órán keresztül főzzük, hogy az íz és a kollagénanyagok kioldódjanak), majd az egészet finom szűrön átszűrjük.

2. A lébe beletesszük a fűszerpaprikát, jól kiforraljuk, majd mehetnek bele az előzőleg besózott és beirdalt haldarabok és a belsőségek. További 10 percet forraljuk, és kész.

3. A lereszelt gyömbért és a leheletfinomra vágott erős paprikát összekeverjük, kikenjük vele a tányérok alját, és rámerjük a forró levest.

Vote it up
430
Tetszett?Szavazzon rá!