Hal krumplival

Ön is zavarba jön, ha nem pontyot lát? Íme, egy egyszerű, mégis elképesztően finom megoldás

Hozzávalók 6 személyre
3 vöröshagyma olívaolaj 1 kg fehér húsú hal 7,5 dl száraz fehérbor 80 dkg burgonya 3 gerezd fokhagyma 1 tojássárgája 1 evőkanál mustár 1,5 dl étolaj só, bors 1 csipet sáfrány

Elkészítés
1.
A szeletekre vágott hagymát egy kevés olajban 2-3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott halat.

2. Felöntjük a fehérborral, majd fedő alatt, lassú tűzön 1 órán át főzzük.

3. Közben a nagyobb kockákra vágott krumplit forró sós vízben puhára főzzük.

4. Az apróra vágott fokhagymát összekeverjük a tojássárgájával és a mustárral, az étolajat hozzáadva majonézt készítünk belőle, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sáfrányt.

5. A krumplit összeforgatjuk a hallal, majd meglocsoljuk a fokhagymás majonézzel.

Vote it up
323
Tetszett?Szavazzon rá!