Hozzávalók 4 személyre
16,5 dkg cukor • 9 dkg méz • 5 dkg Rama • 0,6 dkg tejszín • 12 dkg aszalt áfonya • 8 dkg aranymazsola • 5 dkg aszalt ananász • 5 dkg szeletelt mandula • 5 dkg liszt • 1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A cukrot a mézzel, a Ramával és a tejszínnel addig forraljuk, míg a színe aranybarnára nem vált, és be nem sűrűsödik.
2. A tűzről levéve hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és a megpirított mandulát, majd hozzászitáljuk a lisztet és a fahéjat.
3. A keverékből evőkanálnyi adagokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra, és 6-8 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
Hozzászólás