Harcsapaprikás másképp

Főszerepben a friss tészta, avagy a magyar találékonyság olasz szenvedélyességgel fűszerezve

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj 1 evőkanál fűszerpaprika 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 0,5 evőkanál liszt 1,5 dl tejföl 35 dkg friss tészta

A töltelékhez: 35 dkg darált harcsahús 1 evőkanál reszelt parmezán 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem só, bors

A gombóchoz: 40 dkg túró 8 dkg búzadara 2 db tojás 0,5 db citrom reszelt héja 1 evőkanál frissen aprított kapor a tetejére

Elkészítés
1.
A gombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd kézzel gombócokat formázunk belőle, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A töltelék hozzávalóit is összedolgozzuk.

2. A szószhoz az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Megsózzuk, és egy kevés vízzel addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután átszűrjük, majd tovább forraljuk, miközben behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

3. A kinyújtott tésztát 4-5 cm-es karikákra vágjuk, minden másodikra egy-egy kanál tölteléket helyezünk, majd lefedjük az üresen maradt lapokkal, és a széleket alaposan összezárjuk.

4. A töltött táskákat 3-4 perc alatt lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hűtőből kivett gombócokat is forró vízben 3-4 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

5. Tálaláskor a táskákat a tányérokra porciózzuk, meglocsoljuk a szafttal, a gombócokat pedig melléjük helyezzük. (A gombócokat ízlés szerint megszórhatjuk kaporral.)

Vote it up
90
Tetszett?Szavazzon rá!