Hat bölcs tanács a családi viták elsimításához

Ha megfogadja ezeket az egyszerű tippeket, mindenkinek könnyebb lesz

Távolodjon el a problémától!
A heves családi veszekedések közepén tegye fel magának azt az alapkérdést, hogy az, amiről vitatkoznak, ugyanilyen fontos lesz-e önnek néhány óra múlva! No és holnap? A válasz általában egy határozott: „nem!”

Nézze fölülről!
Legközelebb, ha úgy érzi, elege van a házastársából vagy a gyermekeiből, jusson eszébe, milyen nehéz lehetett nekik, amikor az ön problémái vagy ésszerűtlen cselekedetei okoztak gondot!

Szusszanjon egyet!
Nemigen teheti meg, hogy elkergeti a vitázó családtagokat, akiket hiába próbál csitítgatni. Találhat viszont valami kifogást, hogy ön távozzon. Hagyja rájuk a dolgot, és sétáljon egyet, vagy menjen el vásárolgatni! Valószínű, hogy mire hazaér, a többiek már rég elfelejtették, min kaptak össze, és békésen társalognak.

Ne feledje, róluk van szó, nem önről!
Ha családja tagjai csökönyösen viselkednek, az az ő bajuk, nem az öné! Próbáljon nem felcsattanni, vagy olyasmit mondani, amit később megbánna!

Beszédes hallgatás
A nehéz helyzetekben a legjobb megoldás néha az, ha nem keveredik bele a dologba. A csend hatásos eszköz, éljen hát vele!

Legyen elnéző önmagával szemben!
Ha az édesanyja felidegesíti azzal, hogy már megint felemlegeti rosszul sikerült első házasságát, ne korholja önmagát, amiért dühös lesz! A reakciója teljesen normális. Ám ne is keveredjen konfliktusba emiatt! Vegyen néhány mély lélegzetet, számoljon tízig és váltson témát!

Vote it up
198
Tetszett?Szavazzon rá!