Hat bevált tipp a szép virágokhoz

Fogadja meg alábbi tanácsainkat, amelyek nyomán elképesztő színáradatban lesz része

A kert, különösen a virágoskert gondozása soha véget nem érő munka: folyamatos ültetés, gazolás és gondozás, a növények szempontjainak figyelembe vételével. A jutalom? Gyönyörű, csodálatosan színpompás virágok. Kövesse tanácsainkat, és sikerben lesz része.

Kiegészítő tápanyagok
A virágok színének elmélyítésére és a fertőzések ellen használjon keserűsót, azaz magnézium-szulfátot. Három- vagy négyhetente morzsoljon bele egy teáskanál keserűsót a földbe az egynyári vagy évelő növények töve körül, majd öntözze meg bőségesen. Egy másik megoldás: készítsen oldatot egy evőkanál keserűsóból és négy liter vízből. Töltse szórófejes palackba, és kéthetente spriccelje le vele a növények levelét. A keserűsó egyébként remekül hasznosítható az egészség- és szépségápolásban is!

Terítsen le egy réteg fóliát
Elültette a magokat a virágágyásba, és most elégedetten szemléli a sortávolságot és a talajtakarást. De tudta-e, hogy még egy dologgal nemcsak felmelegítheti a talajt, gyorsíthatja a csírázást és nedvesen tarthatja a földet, de még a magok után kutató madarakat is kicselezheti? Csak fedje le a bevetett területet egy réteg tiszta műanyag fóliával. Rögzítse kövek segítségével, és amint a magok csírázásnak indulnak, távolítsa el.

Támassza meg a magas évelőket
A bazsarózsa, sarkantyúvirág és kardvirág azok közé a magasra növő évelők közé tartozik, melyeknek általában kitámasztásra van szükségük. A leggyakoribb megoldás a fakaró, de kevésbé tolakodó megoldás lehet egy régi lámpaernyő kerete. A fémvázat keskeny végével lefelé helyezze pár centi mélyen a földbe a palánták közé, amikor azok már kb. 15 cm magasak. Ahogy a növények növekednek, kösse őket lazán a keret tetejéhez. A levelek eltakarják majd az állványt, a virágok pedig egyenesen állva virulnak.

Tegye sínbe a hajlott szárakat
Ha valamelyik virág szára meghajlik, a következő hétköznapi eszközöket használja a sínbe rakáshoz: vékony szárhoz fogpiszkálót vagy fültisztítót, vastagabb szárhoz szívószálat, ceruzát, golyóstollat vagy jégkrémpálcikát. A szárat átlátszó ragasztószalaggal, lazán rögzítse hozzájuk.

Készítsen gyümölcskosarat
Ha szeretné elősegíteni, hogy a cserepes bromélia levélrózsája közül kihajtson a szép kis virág, csomagolja a növényt egy nagy nejlonzacskóba egy érett banán vagy három-négy alma mellé. A gyümölcsökből szállingózó etilén serkenti a virágzást.

Óvatosan kötözzön
Az oroszlánszáj, mályva, paradicsom, valamint más magas virágok és indás zöldségek karóra kötözéséhez nejlonharisnyát szokás használni, mivel ezek a növények puhák és hajlékonyak. Ám számos egyéb háztartási eszköz alkalmas még a feladatra, többek között:
• szülinapi buliról maradt ajándékcsomagoló szalag
• törött magnókazetta szalagja
• szemeteszsák összekötésére használt szalag
• széles fogselyem
• tépőzárcsíkok
• régi lepedőből hasított textilcsíkok
• fonalak a kézimunkakosárból.

Vote it up
337
Tetszett?Szavazzon rá!