Hat módszer az azonnali okosodásra

Bármely életkorban fejlesztheti elméjét, olykor meglepő módszerekkel, például a tánccal

Tékvandózzon! Vagy táncoljon!
Vagy fallabdázzon! Keressen olyan tevékenységet, amely fölgyorsítja a szívritmust, és szigorúan összehangolt mozgást igényel. Ezt tanácsolja dr. John J. Ratey, a Spark: The Revolutionary New Science of Exercise and the Brain (A szikra – a testmozgás és az agy forradalmian új tudományos elmélete) című könyv szerzője. Még a megrögzött otthonülők is találhatnak agypezsdítő sportot az olyan interaktív játékok formájában, mint a Microsoft Kinect vagy a Nintendo Wii fit.

Építsen memóriapalotát!
Emlékezetsegítő gyors trükk: társítson valamilyen élénk képet a megjegyezni kívánt dologhoz. Talán nincs akkora türelme, hogy „memóriapalotát” emeljen, de legalább fogalmat alkothat az efféle eljárásról, ha elolvassa Joshua Foer magyarul tavaly megjelent Einsteinnel a Holdra című, Az emlékezés művészete és tudománya alcímet viselő kötetét.

Késleltesse az élvezeteket!
Kutatások bizonyítják, hogy azok a gyermekek, akik ellen tudtak állni az eléjük rakott pillecukornak, évek múltán jobb eredményeket értek el a felsőfokú felmérő teszteken, mint azok a nebulók, akik lecsaptak a nyalánkságra. Az eredményesebb gyermekek nem feltétlenül természettől fogva türelmesebbek voltak, csak jobban összpontosítottak valami másra, például éneklésre.

Írjon kézzel!
Emlékszik még, milyen az? Agyi CT-felvételek tanúsága szerint a kézírás több agyterületet vesz igénybe, mint a gépelés. És íme, az agyserkentő ráadás: könnyebben megjegyezheti azt, amit papírra ír.

Írjon internetes értékeléseket!
A világhálón bárki kritikussá válhat, kritizáljon ön is! Ha valami tetszik, vagy éppen ellenkezőleg, véleményezze az Amazonon vagy ahol jónak látja. Véleményének legépelése segít még inkább tisztáznia a saját nézeteit.

Vote it up
378
Tetszett?Szavazzon rá!