Hat megoldás korpásodás ellen

Korpa elleni samponok helyett használja ezt a hat házi gyógymódot, hogy megszabaduljon a kellemetlenségtől

Aszpirin
Lehangolja a korpa? Fékezze meg a problémát: őröljön finom porrá egy aszpirintablettát, és adja hozzá ahhoz a samponmennyiséghez, amennyit hajmosásnál általában használni szokott. A keveréket hagyja a haján 1-2 percig, majd alaposan öblítse le, és mossa meg újra csak samponnal. Fontos: NE használjon egynél több aszpirint! Egyébként tudta, hogy az aszpirin a mosás során is hasznára válhat, sőt a növényeket is meggyógyítja?

Szódabikarbóna
Győzze le a korpásodást a következő módon: először nedvesítse be a haját, ezután erőteljesen dörzsölje be a fejbőrét egy maréknyi szódabikarbónával. Öblítse le alaposan, és szárítsa meg. Tegye ezt minden egyes alkalommal, amikor rendesen hajat mosna, de ne használjon sampont, csak szódabikarbónát. Lehetséges, hogy a haja először kiszárad. Pár hét múltán azonban beindul a fejbőr természetes faggyútermelése, melytől a haj puhábbá és korpamentessé válik. A szódabikarbóna egyébként a lábgomba ellen is jó lehet, de jó szőnyegtisztító is, a tűzhely tisztításában is beválik, ecettel kombinálva pedig valóságos univerzális tisztítószer.

Citrom
Ha a korpásodástól viszket és hámlik a fejbőre, a megkönnyebbüléshez nem kell messzebb mennie a hűtőszekrénynél! Masszírozzon két evőkanál citromlevet a fejbőrébe, majd öblítse le vízzel. Ezután keverjen egy teáskanál citromlevet egy pohár vízbe, és mossa le vele a haját. Ismételje mindezt naponta, egész addig, amíg a korpa eltűnik. Nincs többé viszketés, a haja pedig friss citromillatú lesz!

Szájvíz
A különösen súlyos esetek kezeléséhez mossa meg a haját hagyományos samponnal, majd öblítse át alkoholos szájvízzel. Következő lépésként használja a szokásos ápoló balzsamot.


A közönséges asztali só dörzsölő hatásának köszönhetően remekül alkalmas a korpa leradírozására hajmosás előtt. Ragadja meg a sótartót, és szórjon egy kis sót a száraz fejbőrre. Ezután alaposan dolgozza bele a hajába, átmasszírozva a fejét. Hamarosan észre fogja venni, hogy a száraz, pikkelyes bőr lekopott, és a haja készen áll a samponozásra.

Ecet
Rázza le a korpát! Minden samponos hajmosás után öblítse le a haját két pohár almaecet és két pohár hideg víz keverékével. Szintén jó megoldás, ha 3 evőkanál ecetet tesz a hajára, és samponozás előtt átmasszírozza vele a fejbőrét. Először várjon pár percet, utána leöblítheti és megmoshatja a haját úgy, ahogy szokta.

Ajánlhatunk további filléres szépségápolási tippeket? Esetleg szívesen használna természetes növényi olajakat bőre ápolására?

Vote it up
440
Tetszett?Szavazzon rá!