Hat tipp szusievéshez

Így fogyassza az egyre több helyütt kapható távol-keleti ínyencfalatokat

Szusit falni nem ördöngösség. Maya Hart, az angliai YO! Sushi japán ételbárlánc munkatársa elárulja, hogyan kell.

Próbálja otthon gyakorolni az evőpálcika használatát – de amennyiben mégsem bánik vele mesterien, nem dől össze a világ, ha félreteszi, és a puszta kezét használja helyette.

Öntsön szójaszószt a mellékelt csészébe. Keverjen el benne borsónyi vaszabit (nagyon csípős zöldtormakrémet), azután ízlés szerint adhat hozzá többet is.

A savanyított gyömbér ínytisztító, nem pedig köret. Egyen egy-egy szeletet a különféle szusik között.

A nigirit (hallal, hússal vagy zöldséggel megrakott rizst) a feltétes oldalával mártsa a szójába. A rizs túl sok szóját szív magába, ami elnyomhatja a többi alkotórész visszafogott ízét.

A szusi a halas oldalával kerüljön a szájába – a nyelve felmelegíti a halat, így nemcsak a rizs ízét fogja érezni.

Mindenképpen egészben kapjon be egy-egy darabot – ha felaprítja, széthullanak az alkotórészei.
 

Ismerje meg a szusi történetét, illetve hogy miért is egészséges ez a délkelet-ázsiai ínyencség!

Vote it up
52
Tetszett?Szavazzon rá!