Hering vargányával és krumplisalátával

Kíváncsi, hogyan készíti Artur Moroz, a neves lengyel séf? Kattintson!

Hozzávalók
50 dkg sós heringfilé 1 evőkanál olívaolaj 25 dkg vargánya (fagyasztott is lehet) 1 gerezd fokhagyma 2 lila hagyma 1 kiskanál kakukkfű só, bors 50 dkg burgonya 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés
1.
A heringfilét 2-3 órára hideg vízbe tesszük (közben a vizet legalább egyszer cseréljük!), majd szárazra töröljük, és darabokra vágjuk.

2. A gombát a fokhagymával, a karikára vágott hagyma felével és a kakukkfűvel olívaolajon megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Amikor kihűlt, összeforgatjuk a heringgel.

3. A krumplit megmossuk, és forró sós vízben héjában puhára főzzük. Amikor kihűlt, gerezdekre vágjuk, összekeverjük a maradék hagymával, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. A gombás heringgel és egy pohár jéghidegre hűtött lengyel vodkával tálaljuk.
 

Ismerje meg Artur Morozt, illetve a szintén általa ajánlott libasültet!

Vote it up
244
Tetszett?Szavazzon rá!