Herpesz, zúzódás, lábgomba?

Íme, a hatékony házi megoldás erre a három kellemetlenségre. A kulcs: joghurt, hagyma, szódabikarbóna

Győzze le a lábgombásodást szódabikarbónával!
Fürdés után alaposan szárítsa meg a lábfejét, majd szórjon rá egy kevés szódabikarbónát! Ne feledkezzen meg a lábujjak közéről sem! A szódabikarbóna magába szívja a nedvességet, így segít elpusztítani a gombát. A por emellett felfrissíti és szagtalanítja is a lábát.

Ha már kialakult a lábgombásodás, próbálja ki ellene a fokhagymát, amelynek egyik vegyülete, az ajoén igen erős gombaölő hatású! Keverjen el hat összezúzott fokhagymagerezdet 2 evőkanál olívaolajjal, és hagyja állni néhány napig! Szűrje át az olajat, majd naponta egyszer vigye fel a fertőzött területre!

Kenjen joghurtot a herpeszre!
Ezt a problémát a herpeszvírus (HSV) okozza, amely többnyire észrevétlenül éldegél a szervezetben egy idegdúcban egy fertőzést követően, például ha ön gyermekkorában bárányhimlőn esett át. Amikor azonban valamilyen stresszes esemény éri önt, az aktivizálja a vírust, s az kiütések megjelenéséhez vezet. Ezektől könnyen megszabadulhat, ha naponta kétszer-háromszor 1 teáskanálnyi élőflórás joghurtot ken rájuk. A joghurtban lévő aktív mikroorganizmusok megtámadják a vírust, enyhítik a viszketést, és felgyorsítják a kiütés gyógyulását.

Tüntesse el a zúzódásokat hagymával!
Megbotlott, és csúf zúzódás kezd kialakulni a térdén? Fogjon egy szelet vöröshagymát, s nyomja rá 15 percig! A hagymában lévő, allicin nevű anyagtól kezd könnyezni a szeme, de ez a vegyület abban is segít, hogy a sérült szövetekből gyorsan távozzon a felesleges vér, ami aztán az elszíneződést okozza. A „kezelés” csak akkor hatásos, ha a hagymát közvetlenül a sérülés után alkalmazzák. Ha erről már lemaradt, vagy ha a módszer önnél nem hat, kezelje a felületet varázsmogyoró-kivonattal, majd szorítson rá 5 percig jeges borogatást vagy tiszta ruhába bugyolált jeget! Ez összehúzza az ereket, így kevesebb vér szivárog a szövetekbe, s gyorsabb lesz a gyógyulás.

Vote it up
170
Tetszett?Szavazzon rá!