Hideg almaleves

Nemcsak kánikula ellen jó, de akkor aztán ellenállhatatlanul jólesik

Hasonló receptek

Hozzávalók
1,7 dl fehérbor 4 db alma 3 dl almalé 6 dkg cukor 0,5 rúd fahéj 2,5 dl tejföl 2,5 dl tejszín citromlé (ízlés szerint)

Elkészítés
1.
A bort a meghámozott, kimagozott és nagyobb kockákra vágott almával, az almalével, a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, és addig főzzük, míg az alma tejesen meg nem puhul (kb. 20 perc).

2. Ezután a fahéjat kivesszük, és az almát a főzőlével együtt botmixerrel pürésítjük.

3. Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, és fokozatosan az almapéphez adjuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá almalét vagy vizet, ha nem elég édes, ízlés szerint cukrot. Végül hozzáadjuk a citromlét is, és alaposan lehűtve tálaljuk.

Vote it up
241
Tetszett?Szavazzon rá!