Hozzávalók
1,7 dl fehérbor • 4 db alma • 3 dl almalé • 6 dkg cukor • 0,5 rúd fahéj • 2,5 dl tejföl • 2,5 dl tejszín • citromlé (ízlés szerint)
Elkészítés
1. A bort a meghámozott, kimagozott és nagyobb kockákra vágott almával, az almalével, a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, és addig főzzük, míg az alma tejesen meg nem puhul (kb. 20 perc).
2. Ezután a fahéjat kivesszük, és az almát a főzőlével együtt botmixerrel pürésítjük.
3. Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, és fokozatosan az almapéphez adjuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá almalét vagy vizet, ha nem elég édes, ízlés szerint cukrot. Végül hozzáadjuk a citromlét is, és alaposan lehűtve tálaljuk.
Hozzászólás