Hideg rizssaláta

Íme, egy felhasználási javaslat a maradék rizshez. Érdemes kipróbálni, isteni lesz

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
100 dkg hosszú szemű rizs 150 dkg paradicsom 50 dkg gomba citrom leve 2 db piros kaliforniai paprika 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem 4 evőkanál fehérborecet 12 evőkanál olívaolaj 2 db főtt tojás

Elkészítés
1. A rizst puhára főzzük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük. A meghámozott, kimagozott és kockára vágott paradicsomot egy szűrőbe tesszük, megsózzuk, és a levét hagyjuk lecsepegni.

2. A vékony szeletekre vágott gombát meglocsoljuk a citromlével. A rizst egy nagyobb salátástálban összekeverjük a paradicsommal, a gombával, az apróra vágott paprikával és a petrezselyemmel.

3. A borecetet összekeverjük egy kis sóval és az olívaolajjal, majd meglocsoljuk vele a salátát, és az egészet alaposan átforgatjuk. A főtt tojást apró darabokra vágjuk, és tálalás előtt megszórjuk vele a salátát.

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!