Hogyan bírja tovább a mobil?

Így kerülje el, hogy a legfontosabb pillanatban hagyja cserben a telefonja – ráadásul ajánlunk egy remek időjárás-jelzőt is

Egyre több az okostelefon, amelyek úgymond zabálják az akkumulátort. Íme, néhány tanács ennek megakadályozására:

Hálózatkeresés. Ha már nem használja a Bluetooth headsetet, illetve elhagyta a wifihálózat által lefedett területet, mielőbb kapcsolja ki ezeket a funkciókat. Kapcsolja ki a 4G szolgáltatást is, ha olyan helyen jár, ahol nem megfelelő a lefedettség.

Levelezés, „push” szolgáltatások. Az automatikus lekérdezést állítsa ritkábbra vagy egyenesen kapcsolja ki, és üzeneteit töltse le manuálisan.

Fény- és hangerő. Ha van, kapcsolja be a készüléken az automatikus fényerőállítást, amely a környezeti fényhez igazítja a kijelzőt. Egyébként gyengén megvilágított helyeken kézzel vegye vissza a fényerőt. Bánjon hasonlóan a hangerővel is. Ha pedig zenét hallgat vagy videót néz a telefonon, ne a beépített hangszórókat használja, hanem fülhallgatót.

Üzemmód. Végső esetben a Repülés móddal minden mobilfunkciót lekapcsolva spórolhat az üzemidővel, így viszont csak a hálózatot nem igénylő alkalmazásokat tudja használni.

Időjárás-előrejelzés másképpen
Ha szeretné megtudni, éppen milyen az idő, legegyszerűbb, ha kinéz az ablakon. Ha ennél több információra vágyik, esetleg a következő napok időjárására is kíváncsi, kukucskáljon ki inkább egy virtuális ablakon.

A YoWindow program felülete pont olyan, mintha egy kellemes vidéki tájat szemlélne. A kép az aktuális időjárásnak megfelelően változik, vagyis ha például kint felhős az ég, a YoWindow ablakában is felhők úsznak a mező és a ház fölött. A kép természetesen a napszaknak megfelelően is változik, látható a napfelkeltétől az éjszakai égboltig minden. Részletes adatokat is kérhet, így láthatja a széljárást, a várható és aktuális hőmérsékletet, légnyomást, páratartalmat stb.

A yowindow.com oldalról letölthető Windows-program „tud” magyarul, de ingyenes változata csak háromnapos előrejelzésre hajlandó.
Forrás: techline.hu

Vote it up
346
Tetszett?Szavazzon rá!