Hogyan hozhatók helyre a konyhai bakik?

A túlfőtt zöldségektől a száraz zsemléig minden megmenthető. Íme, kilenc bizonyíték erre

Túlfőtt tészta Tegye néhány percre jeges vízbe, vagy a csapból eresszen rá hideg vizet, ez megállítja a fővési folyamatot, és a keményítőrostok összehúzódnak.

Száraz zsemle Spriccelje be vízzel, tekerje alufóliába, majd rakja tíz percre 120 fokosra előmelegített sütőbe. De teheti a vízzel bespriccelt zsemlét mikróálló zacskóban öt másodpercre a mikróba is.

Égett pirítós A fekete részeket kaparja le, kenje át a pirítóst olívaolajjal, szórja meg reszelt parmezánnal, és tálalja fel crostiniként, vagy használja fel kis darabokra törve levesbetétnek.

Túlfőzött zöldség Jeges vízben a lehető leggyorsabban hűtse le. Melegítéshez rövid időre dobja forró levesbe vagy alaplébe, tálalás előtt pedig facsarjon rá citromlevet.

Összeragadt tészta Szűrje le, és nyomban hűtse ki. Azután tegye serpenyőbe, öntsön rá egy evőkanálnyi olívaolajat, és melegítés közben erőteljes mozdulatokkal forgassa át.

Elsózott leves Áttetsző (nem krém-) levesekbe tegyen tésztát vagy nyers krumplit főni. A keményítő magába szívja a só nagy részét. 15-20 perc múlva vegye ki a levesből a tésztát/krumplit, és dobja ki.

Elszenesedett marhasült Őrölt bors, csilipaprika és fokhagyma keverékével dörzsölje át, majd „feketére pirított” húsként tálalja (ez egy különleges sütési eljárás egybesült marhahúshoz, steakhez). Vagy vágja vékony csíkokra, és használja fel vegyes wokos fogásokhoz vagy salátákba.

Fonnyadt saláta Kis időre rakja nagyon hideg vízbe (ne jegesbe, mert az összetöri a leveleket), majd nedves törülközőbe tekerve tegye a hűtőbe.

Túlérett gyümölcs Amikor már gyümölcssalátának sem alkalmas, használja fel turmixhoz, sörbethez vagy fagylalthoz.

Vote it up
210
Tetszett?Szavazzon rá!