Hogyan jut el a munkahelyére?

Kíváncsi, milyen közlekedési eszközzel jár a világ dolgozni? És hogy Magyarországon a férfiak vagy a nők a környezettudatosabbak?

Megjelent: 2011. április

Kapcsolódó cikkek

Környezettudatosság ide vagy oda, a munkába járás leggyakoribb eszköze ma is az autó. Mint e havi nemzetközi felmérésünkből kiderül, meglehetősen kevesen közelítik meg munkahelyüket gyalog vagy kerékpárral, de még a tömegközlekedést használók aránya is jócskán elmarad az autózóké mögött.

A magyar arányok kicsit eltérnek. Világszerte például 56 százalék autózik, nálunk csak 40 százalék. Ez azonban főleg a hölgyeknek köszönhető, a magyar férfiak 51 százaléka ugyanis kocsival jár, míg a gyengébbik nem képviselőinek csak 29 százaléka tesz így. Viszont ők többen kerekeznek és tömegközlekednek.

Első az autó
Dél-Afrika 87%
USA 80%
Malajzia 72%
Kanada 67%
Ausztrália 66%
Nagy-Britannia 60%
Mexikó 59%
Hollandia 52%
Németország 51%
Spanyolország 47%
Fülöp-szigetek 42%
Magyarország 40%
Kína 34%

Két keréken
Csak két országban nem az autó a fő közlekedési eszköz. Oroszországban a tömegközlekedés 37%-kal győzött, míg Indiában 3%-kal többen kerékpároznak (és motoroznak), mint autóznak.

Pedálellenesség
Az Egyesült Államokban egyetlen nő sem kerekezik munkába. Mexikóban viszont a férfiak között nem akadt egy sem, aki ezt a közlekedési módot választotta volna.

Tömegiszony?
A vizsgált 16 ország közül az Egyesült Államokban volt a legalacsonyabb a tömegközlekedést használók aránya: 6%. A Fülöp-szigeteken viszont az autózók és a tömegközlekedők aránya egyaránt 42%.

Legjobb gyalog
Spanyolországban volt a legmagasabb a gyaloglók aránya: 25%.

Vote it up
288
Tetszett?Szavazzon rá!