Hogyan találjon vevőt a lakására?

Miként lehet a legjobb színben feltüntetni az eladó ingatlant? Amerikában külön iparág épül erre

Ezen a piacon már nem elég, ha frissen kifestetünk és virágot teszünk a vázákba. Susan Phillips színházi díszlettervező (spotlightondecor.com) szerint a gyors és előnyös lakáseladás titka a „színrehozatalban” rejlik. Íme, hogyan kell átalakítani az eladó lakást „előadhatóvá”:

Határozza meg a teret
A zűrzavaros díszlet összezavarja a közönséget, vagyis tegyük világossá minden helyiség rendeltetését. Tüntesse el a játékszereket a dolgozószobából. Gurítsa ki a szobabiciklit a konyhából.

Gördítse el az akadályokat az útból
A színésznek átjárható és áttekinthető játéktérre van szüksége, akárcsak a lakásvásárlónak. Juthasson el könnyen a vevő a szülők hálószobájának ajtajától az ablakig vagy az előszobából a nappali kanapéjáig.

Emelje ki a fókuszpontokat
A piros és a sárga „hívogató” szín, a kék és a zöld „visszahúzódó”. Ha ezt észben tartja, képes lesz irányítani a néző figyelmét. Elegáns gránit konyhapult? Helyezzen rá egy tál piros almát. Gyönyörű kandalló? Akasszon fölé egy sárga festményt. Sötét sarok? Állítson oda egy zöld szobanövényt.

Előnyös megvilágítás
A lágy, alulról jövő fény meleg és egészséges színt ad az arcbőrnek. Az éles, felülről jövő fényben az emberek betegesnek, ellenszenvesnek látszanak. Nosza, cserélje ki a harsogó nappali világosságot árasz­tó villanykörtéket melegebb, tompább fényűekre, különösen a tükrök környékén.

Csöndesítse el a színt
Ne térítse el a közönség figyelmét a nyikorgó ajtó vagy padló. A zajos díszlet kétségeket ébreszthet a vevőben a hely zavartalanságát illetően. Megvan minden? Függöny fel!

Vote it up
221
Tetszett?Szavazzon rá!