Hogyan válasszon magának kutyát?

Gondolt már arra, hogy kutyát tartson? Összegyűjtöttük, milyen szempontok szerint érdemes dönteni

Ha kutyát kíván vásárolni, egyes fajták talán jobban illenek önhöz, mint mások. Íme, néhány jó választás a szükségletek és ízlések alapján:

Ha gyakran megy el hazulról A boston terrier, a bullmasztiff és a csau-csau nem szokott nyugtalankodni, ha a gazdi nincs otthon – állítja a dogtime.com.

Ha tömbházban lakik Tacskót, francia buldogot vagy olasz agarat szerezzen be. A dogtime.com mindről azt írja: „Csöndes, veszteg marad a négy fal között, és udvarias a lakótársaival.”

Ha allergiás A dogbreedinfo.com nem szőrhullató kutyát, például havannai pincset, portugál vízikutyát vagy óriásuszkárt ajánl. Mivel az allergia egyénenként változik, „bölcs dolog közelebbről megnézni egy kutyát.”

Ha már tart kutyát A dogtime.com azt állítja, másodhegedűsnek jól beválik a berni pásztorkutya és a labraszkár (a labrador retriever és az óriás- vagy törpeuszkár keresztezése), mert a legtöbb esetben jól összefér más kutyákkal.

Ha gyermeket nevel A petmd.com úgy véli, a három dobogós fajta az uszkár, a golden retriever és a labrador retriever.

Ha betolakodóktól tart A petrix.com listája élére sorolja a rottweilert, a németjuhászt meg a skót terriert, mert „behatoló megjelenésekor vagy az általuk rendellenesnek érzett legtöbb helyzetben heves ugatásba kezdenek”.

Vote it up
295
Tetszett?Szavazzon rá!